Ce a reprezentat BQ 2015 pentru noi? Simplu. Ca orice camp național, festival sau quest, și ediția aceasta de BQ a fost plină de reîntâlniri cu vechi prieteni, oameni noi, confruntarea cu situații ne mai întâlnite.
București Quest este un quest organizat de cercetașii din București, de la Centrul Local Dimăncescu și cu ajutorul altor cercetași din țară, ajuns în acest an la a 10-a ediție. Evenimentul este unul drag nouă, așa că și în acest an, în luna aprilie, am plecat spre București cu două patrule de eXploratori: Prepelițele și Poletty.
Pentru că e un eveniment concurs care de desfăsoară în capitală, nu putea lipsi din program concursul pe patrule pentru a descoperii Bucureștiul. În cadrul jocului am avut ocazia să parcurgem diferite probe cu cercetași pe care nu-i vedem săptămânal, am fost nevoiți să devenim o echipă într-un timp foarte scurt, ceea ce ne-a sporit și îndemnat gânditul sub presiune și capacitățile de a lucra în echipă. Probele de la joc au fost de toate tipurile, care ne-au solicitat și fizic, dar și psihic. Începând de la prima enigmă, până la testul de cultură generală și construirea unui nufăr sau piramide doar din noi. Aici s-a văzut cel mai bine diversitatea patrulelor. Dacă ne-am fi ales noi patrulele ar fi fost destul de posibil să fim o echipă de oameni asemănători și să nu ne descurcăm la fel de bine la probe, în timp ce ajungând în patrule prestabilite am avut un picior în fiecare domeniu: matematică, logică, arte, sport etc. Wide game-ul ne-a pus la încercare tot ceea ce am acumulat la jocul prin oraș, adică încrederea în propria patrulă. Duelarea cu alte patrule presupunea încredere în cercetașul de lângă tine mai multă decât atunci când ați rezolvat o ghicitoare. Provocările de la wide game au fost și ele foarte diversificate, iar faptul că am putut provoca patrule de lideri ne-a îndemnat și mai mult să dăm tot ce e mai bun din noi. Momentul imagine a fost punctul de relaxare pentru noi, dar ne-a făcut plăcere să luăm parte la el.
Atelierele de a doua zi au fost interesante, interactive și ne-au ajutat atât să ne dezvoltăm individual, dar să ne și consumăm energia. Diversitatea lor a fost cea mai importantă: de la jocurile copilăriei ca ”Leapșa” sau ”Țară, țară, vrem ostași!” până la Marele Consiliu al eXploratorilor în care am avut ocazia să vorbim despre problemele noastre într-un mediu sigur. Și nu în cele din urmă, festivitatea de închidere și premierea. Ca în orice camp sau festival, festivitatea asta înseamnă despărțire. Te bucuri să vezi din nou pe toată lumea la un loc, dar realizezi că e ultima seară cu diverși oameni până Yoda mai știe când.
Ca eXploratori participanți la Bucharest Quest 2015, am reîntâlnit prieteni vechi, ne-am amintit de copilărie, am cunoscut oameni și situații noi, am dat tot ceea ce e mai bun din noi ca să învățăm și câștiga un micuț premiu și am plecat cu amintiri plăcute, dar și noi abilități, gânduri și moduri de a trata diferite situații.