Centrul Cercetășesc

Pe scurt: ne-am propus să construim un Centru Cercetășesc la Alba Iulia, care să ne asigure stabilitatea și continuitatea în toate activitățile pe care le facem în comunitatea albaiuliană. Poți sări direct la plan, la cum ne poți ajuta și cine ne-a ajutat până acum.

Update-uri

Update 16 noiembrie 2018: clădirea este gata “la roșu”, acoperișul este montat
Update 14 octombrie 2018: se lucrează la acoperiș!

Despre proiect

Domeniul fundamental în care activăm este educația – și suntem conștienți că investiția în educație cere stabilitate, continuitate și perseverență – calități fără de care grupul nostru n-ar putea să aibă realizările pe care le are. În același timp, facem permanent planuri pe termen lung prin care să devenim mai buni și mai stabili în comunitate.

Pe lângă campurile, acțiunile și ieșirile care constituie o parte importantă din ce facem cu și pentru membrii noștri, un element important al programului cercetășesc sunt întâlnirile săptămânale cu patrulele și unitățile noastre, care asigură continuitatea activității noastre și întăresc angajamentul cercetașilor de a-și urmări dezvoltarea personală. 

Cercetașii sunt descurcăreți și destul de iscusiți la a face multe lucruri cu bani puțini. Una din problemele la care am inventat, cu ajutorul multor prieteni, oameni de bine, și parteneri înțelegători și săritori care ne-au susținut este problema unui spațiu propriu al nostru, pe care să-l folosim ca bază de operațiuni pentru tot ce facem.

De aceea, am decis să ne concentrăm eforturile în a construi un spațiu propriu – o căsuță a cercetașilor – și pentru că sună foarte steril să-i spunem sediu – i-am spus Centru Cercetășesc.

Obiective

Vrem să creăm un spațiu pentru cercetași care să le ofere un spațiu sigur, stabil și permanent în care să își desfășoare activitatea, să le ofere baza logistică de care au nevoie și să fie punctul de start și de sprijin în proiectele lor.

Pe termen scurt, ce vrem de la Centrul Cercetășesc este să avem:

 1. Spațiu pentru întâlniri și activități cu cercetașii și cu liderii
 2. Spațiu centralizat de depozitare pentru toate materialele Centrului Local (acum sunt împărțite în diferite magazii oferite de lideri)
 3. Spațiu pentru desfășurarea de stagii de formare specifice pentru lideri

Apoi, pe termen mediu și lung, visăm și la pasul următor, și anume:

 1. Să putem să oferim spații de cazare pentru cercetașii români și străini care vizitează Alba Iulia
 2. Centrul Cercetășesc să fie punctul de plecare pentru trasee și activități care să nu fie doar ale cercetașilor

Planuri

Mulți cercetași și prieteni ai cercetașilor au contribuit la planificarea – atât la nivel de concept, cât și la nivel de planuri tehnice și documentație necesară pentru diferite aprobări. Ca întotdeauna, suntem recunoscători rețelei noastre de prieteni pentru sprijinul care ni-l arată și facem la rândul nostru tot ce putem să dovedim că merităm această generozitate.

Căsuța pe care ne-o imaginăm are două niveluri, unul pentru activități și unul pentru cazare, plus un demisol care să funcționeze ca și magazie, lăsând totuși suficient spațiu pentru o curte în care să putem să facem activități cu cercetașii.

Actiuni concrete

De doi ani ne redirectăm o mare parte din resursele financiare și sprijinul pe care îl obținem către acest proiect.

Până acum am reușit să facem următorii pași

 • Am achiziționat un teren, pe strada Ana Aslan (în Vii, la poalele Mamutului), perfect pentru această construcție
 • Am obținut oferte de preț pentru construcția casei, pe structură de lemn
 • Am făcut diferitele demersuri necesare pentru pregătirea legală a terenului (alipire de parcele, ș.a.)
 • Avem planul-concept (mai multe poze mai jos)
 • Avem autorizația de construcție, cu toate documentele necesare

Suntem gata să începem construcție, și desfășurăm o activitate continuă de fundraising pentru a putea finanța acest proiect, nu doar ca și căsuță, ci ca Centru Cercetășesc plin de viață.

Cine ne-a sprijinit până acum

Suntem recunoscători companiilor și persoanelor fizice care contribuie – financiar sau prin munca lor – la construcția centrului nostru cercetășesc, și le mulțumim sprijinul lor susținut în misiunea noastră. 

 • Supremia Grup (actualmente SOLINA România) Alba Iulia – contribuție financiară
 • IPEC Alba Iulia (Cristian Covaciu) – contribuție financiară
 • Union Consulting București (Ciprian Badea) – contribuție financiară
 • ADRAL Alba Iulia (Alen Besoiu) – contribuție financiară
 • Strobel GmbH Saarbrucken, Germania – contribuție financiară 
 • Stabilus Brașov – contribuție financiară
 • Spyhce Cluj Napoca – contribuție financiară
 • BNP Cosmina Mucea Dumitrita – contribuție financiară

Cum ne puteți ajuta

Pentru a putea să ne îndeplinim visul, dar și obiectivele pe termen scurt și mediu, contăm pe ajutorul comunității către care se îndreaptă, până la urmă, activitatea noastră. Dacă vă place ce facem. vă place ideea Centrului nostru Cercetășesc și doriți să ne susțineți, iată cum puteți să o faceți:

Pentru persoane fizice

 • Puteți să direcționați 2% din impozitul datorat statului pe venit urmând pașii de aici.
 • Puteți să ne ajutați direct cu bani, în contul deschis special pentru acest proiect: RO81 RZBR 0000 0600 1831 0498, deschis la Raiffeisen Bank pe numele legal al Cercetașilor din Alba Iulia (Asociația Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia – filială a Organizației Naționale Cercetașii României, cod fiscal: 11197758)
 • Puteți să ne ajutați cu produse și materiale de construcție, elemente de mobilier sau alte asemenea lucruri – pentru asta ne propunem să revenim cu o listă de nevoi pe măsură ce înaintăm cu proiectul

Pentru persoane juridice

 • Dacă plătiți impozit pe profit, există o facilitate fiscală care vă permite să vă deduceți până la 20% din impozitul pe profit datorat către stat sponsorizări către asociații ca a noastră și proiecte ca Centrul Cercetășesc. Vă rugăm să ne contactați la contact@albascout.ro sau la 0741186794 pentru detalii.
 • Dacă aveți o firmă care se ocupă de construcții, de vânzare de materiale de construcții sau activități conexe, instalații – centrale, și ne puteți ajuta cu un preț bun, vă rugăm să ne contactați la contact@albascout.ro sau la 0741186794