Contingentul pentru Explorarea Universului

Dintotdeauna omenirea fost fascinată de cerul nopții și de stele – chiar și înainte să înțeleagă care sunt legile care le guvernează, și la începutul secolului XXI a început chiar să facă pași mici către vizitarea celorlalte planete ale Sistemului Solar.

Apoi, în 2052, toată perspectiva umanității asupra universului s-a răsturnat într-o singură zi, când o echipă a agenției spațiale europene (ESA), condusă de un român a descoperit că în radiația cosmică de fond a universului este ascunsă o transmisie, un mesaj codat destinat tuturor civilizațiilor care ajung suficient de avansate încât să-l poată descifra.

cover_event_wp

Descoperirea existenței mesajului s-a dovedit a fi mult mai simplă decât decodarea lui, astel că mesajul a fost publicat peste tot, în speranța că cineva, undeva, va putea descoperi o cale pentru a sparge codul și a găsi ce conține mesajul din spațiu. Toate supercomputerele marilor universități au început să folosească vastele lor resurse de procesare pentru a identifica conținutul mesajului. După doi ani de muncă continuă, un mic fragment al mesajului a fost descifrat de o echipă de tineri de la MIT. Mesajul descoperit de ei a făcut ocolul Pământului în câteva secunde și suna cam așa:

[1] Călătoria între Stele este posibilă și este un drept al tuturor civilizațiilor sentiente. Acest mesaj conține planuri complete pentru construcția și utilizarea unui dispozitiv care permite călătoria instantanee în întregul univers.

[2] Pacea este concomitent un drept și o obligație a tuturor civilizațiilor inteligente ale universului. Dispozitivul descris în acest mesaj nu va permite trecerea niciunei ființe care caută să călătorească în univers cu gânduri de război, ură sau violență.

Astfel, la apelul Organizației Națiunilor Unite, cercetașii, pentru care pacea este o valoare fundamentală, au înființat, pe 5 octombrie 2054, Contingentul pentru Explorarea Universului. În ultimele două decenii, CEU a avut zeci de misiuni pentru terraformarea singurului loc unde s-ar fi putut construi în siguranță orice dispozitiv ar fi ascuns mesajul: Luna.

Suntem în 2074, și omenirea are aproape la fel de multe întrebări ca și atunci când am aflat de existența mesajului: am aflat că nu suntem singuri în Univers, dar cine a trimis mesajul? Poate funcționa dispozitivul de care vorbește? Putem să-l descifrăm? Pot cercetașii face față misiunii care le-a fost încredințată?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.