Zacuscarii și Mamutul

Una dintre unitățile noastre de temerari, a primit o nouă misiune: să afle cine este acest “Mamut” care păzește orașul nostru. Vizita la bunici sau orele dormite în plus de dimineață au fost amânate, iar temerarii noștri s-au întâlnit pentru a pleca într-o nouă aventură.

in drum spre Mamut
în drum spre Mamut

Drumul s-a dovedit puțin anevoios până pe vârf, dar misiunea a fost îndeplinită. “Mamut” este un deal, în apropierea orașului nostru în jurul căruia au fost găsite mai multe fragmente de os ale unor animale preistorice, și de aici a pornit și legenda cum că mai demult prin locurile astea trăiau mamuți. Pentru noi, dealul chiar semăna cu un mamut: pădurea era părul, vârful era cocoașa pe care urcam, iar colții o să-i găsim noi altădată :). Pe drum am descoperit că nu numai noi ne plimbăm prin pădurea Mamutului. Am găsit urme de căprioare și de iepuri, dar cea mai mare surpriză a fost să găsim foarte mulți purici de zăpadă, care, abia când am ajuns acasă, am aflat cum se numesc defapt.

Sus pe vârf am avut ocazia să vedem o parte din Munții Trascău, ținta următoare pentru noua noastră aventură. Unii dintre temerarii mai experimentați au vrut sa încerce o nouă metodă de a aprinde focul: cu baterii și ambalaj de ciocolată. Nu au reușit de data asta, dar o să continuăm să ne documentăm și mai încercăm și altădată (așteptăm sfaturi si sugestii).

Zacuscarii pe Mamut
Zacuscarii pe Mamut

Unitatea noastră este la început de drum și încă tot descoperim lucruri noi. În drum spre vârf am găsit un borcan de zacuscă, și cum majoritatea suntem fani ai acestui preparat am decis ca de azi înainte să ne numim unitatea “Zacuscarii”. Bucătarii noștri au de acum misiunea să găsească cea mai bună rețetă de zacuscă. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.