Legenda Asfaltului

Una din provocările pe care le-au primit eXploratorii în Campul Centrului Local, a fost scrierea unei legende despre numele patrulei lor. Toate cele 5 povești au fost interesante, dar una singură ne-a captivat cu adevărat. Cei mai vechi dintre eXploratori, acum noii nostri seniori, au dovedit că au o imaginație ieșită din comun. Vă invităm să savurați și voi fiecare părticică din această legendă.

Pe vremea cand puricii inca erau animale de casa si untul se batea cu picioarele, dintro fuziune a luminii celei adevarate a pus labuta pe acest taram de mijloc Todierutz von Pietricică, nepot al colegului de colibă al bărbierului lui Barbă Albastră. Acestea creștea ca pita lu’ buna la dospit (adică foarte repede), iar ajungând la vârsta când primul falnic firicel i-a ieșit pe blajinui chept, admirândul în apa bălții și-a dat seama că yolo. Astfel, al nostru Toderutz, auzind de la Jeni în noaptea în care ia furat ghiveciu, despre bătălia de la Valea Neagră.

Interesat să îl impresioneze pe Barbă Albastră s-a dus să se măsoare în sabie cu ceilalți. Pe calea spre Valea Neagra or ieșit în cale balaurul Iepuraș de foc și Sirena eșuată a Pietrei Siloșului care și-au oferit ajutorul. Intenționând să se mândrească în fața companionilor cu falincai sabie, von Pietricică le-a cauzat moartea subită a companionilor săi, sirena și dragonul iepuraș fiind alergici la materialul din ea. Leșurile acestora, topite automat dupa moarte, au fuzionat în ceea ce cunoaștem noi în zilele noastre ca fiind Asfaltul.

Acest miracol ivit în calea lui Todierutz a ajutat la câștigarea bătaliei, excesul acestuia astupând calea de intrare a Răului din Apus către Tărâmul Albaștrilor. Astfel Todierutz von Pietricică a rămas, din pacate, eroul necunoscut al bătăliei de la Valea Neagră. Iar noi, martori ai Asfaltului avem epica, eterna și măreața datorie, de a propaga legenda din cetate în cetate.

AsfaltFelicitări patrulei Asfalt, adică Drula Rareș, Bobăilă Luiza, Negruț Alexandra, Hațegan Angela și Dragan Dana (care nu știm din ce motive nu apare în poză).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.