Plecăm în Austria

Mai avem 2 zile şi ne luăm “zborul” spre Austria, Königswiesen, pentru a ne reîntâlni cu grupul de cercetaşi austrieci din Hoersching. Aceştia ne-au vizitat anul trecut în campul Centrului Local – Apuseni eXperiment – Înapoi în viitor. Astfel, pentru 10 zile, “Axente Sever” va fi plecat pe meleaguri străine.

Vizita cercetaşilor austrieci în 2010

În vara anului trecut, am avut parte de vizita austriecilor în campul nostru, la Gârda Seacă. Activităţile au fost pe măsură, printre acestea numărându-se scurte hike-uri şi vizitarea unor peşteri din împrejurimi, “Olimpiada Scout” plină de probe şi jocuri distractive, o seară a “Farfuriilor deschise”, construcţii de camp dar şi activităţi spontante, neincluse în programul iniţial

Anul acesta, programul este relativ asemănător. Astfel, vom merge într-un hike de 2 zile şi vom organiza ateliere pe tema “Circului”, pe care vom avea ocazia să le prezentăm, în încercarea de a realiza un adevărat circ. Vom avea o seară a “Farfuriilor deschise”, pentru a ne mândri cu mâncărurile tradiţionale româneşti dar şi austriece, proiecte sociale şi de lucru în folosul comunităţii de acolo dar şi o excursie în oraşul Linz, organizată de austrieci, în care vom vizita obiectivele turistice locale

În afara programului de camp, vom vizita oraşele Budapesta şi Viena, pregătind şi un mic traseu pentru fiecare ramură de vârstă.

Aşteptăm cu nerăbdare să plecăm spre Austria, spre schimburi culturale şi totodată cercetăşeşti dar şi spre formare a unor noi prietenii, sperăm noi, durabile şi nu în ultimul rând, spre distracţie.

Locaţia campului

Locaţia campului o găsiţi pe Google Maps. Perioada în care suntem plecaţi este 8-18iulie, dintre care 7 zile le vom petrece în camp.

La pagina de Presă, puteţi găsi articole din ziare despre campul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.