Întâlnirea lunară a liderilor

Încă din toamnă, întâlnirea lunară a liderilor din Centrul Local a devenit necesară şi foarte utilă. Se discută despre tot ceea ce s-a realizat de la ultima întâlnire, dar şi ce urmează să facem în viitor. În luna iunie, am reuşit să ne întâlnim în număr mare la Cluj Napoca, iar printre subiectele atinse se numără campul din Austria, progresul unităţii de lupişori, UP14, CCL şi nu în ultimul rând, ideea înfiinţării unor centre locale în judeţ.

Cercetaşii austrieci ne-au vizitat vara trecută

Campul din Austria este al doilea camp internaţional la care participă Centrul local Axente Sever, după cel din 2006 cu cercetaşii din Germania. Evenimentul se va desfăşura în perioada 8-18 iulie în Konigwiesen. Vara trecută am primit cu drag cercetaşii austrieci la noi în camp, iar anul acesta avem ocazia de a-i vizita la rândul nostru şi de a participa la activităţi alături de ei. Cu această ocazie, vom vizita Budapesta, Viena dar şi Linz.

Unitatea de lupişori a fost înfiinţată în primăvara acestui an. Ne-a impresionat numărul mare de copii care s-au înscris. Sperăm să avem în continuare cât mai mulţi, însă, în limita liderilor disponibili. Mulţumim liderilor Ioana (Popi), Adi şi Raluca pentru munca şi efortul depus în organizarea activităţilor pentru cei 20 de lupişori şi le dorim baftă în continuare.

“Unitate şi Prietenie” este festivalul albanezilor, ajuns la ediţia a 14-a, care se desfăşoară la Alba Iulia în preajma zilei de 1 decembrie. Anul acesta am pornit discuţiile mai devreme ca de obicei, ca organizarea să fie pe măsură. Ne dorim să avem un festival mult mai reuşit decât în anii anteriori şi pentru asta vom avea nevoie de implicarea tuturor. Detaliile vor veni la momentul oportun.

CCL 2009, Lunca Meteşului

Campul Centrului Local (CCL) este tradiţia pe care încercăm să o respectăm vară de vară, la care participă atât membrii noi cât şi adulţii, foştii lideri şi seniori ai Centrului Local. Perioada propusă a fost 29 august- 4 septembrie, la Lunca Meteşului. Estimăm un număr de peste 70 de cercetaşi, printre care şi cei mai noi şi mai tineri într-ale cercetăşiei, lupişorii.

 

Pentru că dorinţa tinerilor de a veni la cercetaşi este tot mai mare şi pentru că în judeţul nostru suntem singurul centru local (din ONCR), printre obiectivele noastre, în viitorul apropiat, se numără şi înfiinţarea a cel puţin unui centru local nou în judeţ. Idei sunt, la fel şi oameni dispuşi să se implice. Sperăm ca într-un timp relativ scurt, să putem scrie mai multe şi despre asta.

Întâlnirea noastră lunară este foarte benefică şi ne ajută să ne concentrăm mai des pe obiective şi să nu pierdem drumul spre ele. În plus, este un prilej de întâlnire a prietenilor răsfiraţi prin toată ţara :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.