Pentru cei care nu și-au dat seama din titlu despre ce e vorba, facem o mică recapitulare. București Quest Exploratori, prescurtat BQe, este un eveniment organizat de cercetașii din Centrul Local Dimăncescu, ajuns anul acesta la a 6-a ediție.
Exploratorii noștri şi-au arătat și de această dată interesul (începe sa le placă tot mai mult să participe la evenimente naționale) și s-au strâns de o patrulă. Norocoșii care au pornit spre București au fost: Laura, Ioana, Răzvan(aka Nemo), Laurenţiu( zis Loți) și Manase, insoțiţi de liderul de explo Andrei (Yeti).
Pentru că festivalul începea de vineri (8 aprilie), exploratorii au plecat de joi seara spre destinație, de această dată singuri, cu încrederea că vor fi cuminți și vor avea grijă pe drum, lucru care s-a și întâmplat, iar dimineața la București i-a așteptat Yeti cu o cafea caldă și le-a oferit și posibilitatea de a trage un pui de somn, numai bun pentru vremea urâtă de afară. După-masă, după o mică plimbare prin oraș, au ajuns la liceul unde erau cazați și a început distracția. Poate jocurile ar fi fost puțin mai bine primite, iar participanții mai dornici de distracție dacă drumul nu ar fi fost așa obositor, însă nu a mai contat nimic odată cu revederea prietenilor din alte centre locale cu care și-au dat întâlnire la festival.
Ziua de sâmbătă a fost însă plină de activități. Încă de dimineață, undeva pe la 8 și jumătate, s-a dat startul la marele joc care avea sa-i țină ocupați până târziu pe participanți. Acesta consta în realizarea unui traseu prin oraș, vizitarea unor monumente istorice şi obiective turistice, primind pe parcurs câte o provocare. Printre acestea s-au numărat fotografiatul locuințelor din muzeul satului, desenarea unor aparate de zbor, completarea poeziei “Scrisoarea a III-a” (aici noroc cu internetul), sau număratul ambasadelor de pe strada Victoriei, partea cea mai interesantă fiind realizarea unei povestioare pentru fiecare punct de staţie.
“Clădirile ce reprezentau monumente istorice şi străzile seculare mă smulgeau din realitatea secolului XXI şi mă duceau spre alte epoci, cu personaje care poartă mănuşi dantelate şi umbreluţe de soare, în vremea trăsurilor, a telegramelor şi a lămpilor cu gaz”. Ne povesteşte Laura, care a rămas plăcut impresionată de clădirile vechi și de misterul Bucureștiului.
Părerea lui Loţi a fost că “per total a fost frumos, ideea de a combina patrulele a fost super şi am reuşit să mai povestim cu cercetaşi din alte centre locale. Mi-a plăcut că am văzut punctele istorice importante, iar parcul Herăstrău e cel mai frumos. Am avut şi ocazia de a afla mai multe despre metrou, fiind singurul din ţară.”
Seara le-a adus tuturor un moment de respiro, o ocazie de a se relaxa cu muzică bună, fiesta reprezentând un super concert în sala de sport. Pentru exploratorii albaiulieni, seara s-a încheiat și mai plăcut, întrucât, la ora 24 i s-a cântat “la mulţi ani” lui Loţi, acesta fiind un mic cadou cu ocazia împlinirii a cei 18 ani mult aşteptaţi. (La mulţi ani, din nou 🙂 )
Ziua de duminică, le-a adus și un premiu: patrula Ioanei a câștigat locul II (felicitări, Ioana!). Din păcate festivalul s-a încheiat după festivitatea de premiere, însă nu fără a face rost de numere de telefon sau fără a promite că la următoarea ediție vor fi tot acolo.
Astfel, le mulțumim organizatorilor pentru încă un festival reușit, iar noi promitem să revedem Bucureștiul și anul viitor cu aceași ocazie, poate și cu mai multe patrule, și de ce nu, însoţiţi şi de temerari.