Festivalul Luminii 2013

Sâmbătă, pe 25 mai, cercetașii din grupul nostru au organizat a patra ediție a Festivalului Luminii între poarta I și poarta a III-a ale Cetății. Festivalul Luminii este “un altfel de festival”, un eveniment organizat de cercetași în peste 20 de localități din România, prin care ne propunem să îi încurajăm pe albaiulieni să se deconecteze, chiar dacă doar pentru câteva minute, de grijile cotidiene și să își amintească de existenţa lucrurilor mărunte care le pot face clipa, ziua sau viața mai bună, lucruri pe care, de multe ori din grabă, le ignorăm.

Sub sloganul redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte, am aprins 4500 de gulguțe (cutiuțe de hârtie special pregătite de cercetași, cu lumânări în ele) pe Dealul Cetății, în zona Obeliscului, spre Biserica Mihai Viteazul și spre Pub13 – pentru a oferi participanților la evenimentul nostru acel amestec de surpriză și de feerie care are darul de a te transpune aproape imediat într-o “altă lume” și de a transforma o simplă plimbare într-o călătorie de poveste.

FL1Deși vremea ne-a dat de furcă (și ne-a plouat și în timpul pregătirilor, dar și după orele 21, când s-a dat startul festivalului), am avut grijă ca gulguțele să rămână aprinse până la orele 22:30, când ploaia s-a întețit, iar albaiulienii ne-au recompensat cu o prezență numeroasă, în ciuda capriciilor vremii.

Deși unele din activitățile plănuite de noi (cum ar fi schimbul de cărți, proiect pe care ne doream să-l lansăm anul acesta) n-au putut avea loc din cauza condițiilor meteo, expoziția foto în aer liber de pe Dealul Cetății, organizată cu fotografii excepționale ale tinerilor fotografi din Alba Iulia (și nu numai).

De asemenea, am construit o gulguță uriașă în centrul pieței, în fața porții a III-a, unde trecătorii au putut lăsa mesaje cu care sunt lucrurile mărunte care le fac lor viața mai FL2bună – și au făcut-o, în număr mare, lucru pentru care le mulțumim!

Peste 100 de cercetași au fost implicați în acțiunea de organizare a festivalului, de la lupișori la adulți, festivalul fiind pentru grupul nostru și o încercare de a da ceva comunității care ne susține permanent în activitățile pe care le desfășurăm.

Pe lângă susținerea Primăriei Municipiului Alba Iulia, ne-am bucurat de susținerea presei, dar și de cea a fotografilor (fie ei profesioniști sau amatori). Câteva apariții în presa locală:

Poze puteţi găsi pe pagina de Facebook a Centrului Local și pe pagina evenimentului, tot pe Facebook.

semn_de_carte_fl2013

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.