Adunarea Generală este un eveniment anual al Centrului Local, care asigură transparența și procesul democratic de luare a deciziilor. La asemenea întâlniri analizăm ce am făcut în anul care a trecut, discutăm și ne asumăm prioritățile și planul de activități pentru anul următor.
Ordinea de zi de anul acesta a conţinut atât elementele specifice unui asemenea eveniment pentru orice ONG (raport de activitate şi financiar, descărcare de gestiune, raportul cenzorului etc.), cât şi planul de activități pentru restul anului 2013.
Atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, organizaţia este reprezentată de un consiliu cu drept de vot şi de decizie, care este responsabil ca o dată pe an să prezinte în faţa membrilor Centrului Local în ce măsură lucrurile asumate în Adunarea Generală anterioară s-au întâmplat. În acest proces transparent și democratic, fiecare cercetaş din Centrul Local are ocazia de a participa activ la luarea deciziilor şi de a se implica la acest nivel.
Anul 2012 a fost unul plin de evenimente pentru noi. Am reuşit să ducem la bun sfârşit toate activităţile pe care ni le-am propus: am organizat campul tradiţional de vară, Festivalul Naţional “Unitate şi Prietenie”, ieşiri şi campuri de unitate, am reuşit să creştem ca număr de membri şi am reuşit să continuăm dezvoltarea unității de lupişori. De asemenea, am strâns fonduri prin prevederea 2%, și am folosit o parte din ele pentru a achiziționa echipament nou (corturi de patrulă).
Trăgând linie pentru anul 2012, am conclus că am evoluat în bine ca și Centru Local, că am crescut, atât ca număr de membri, cât și ca și calitate a programului educațional pe care l-am implementat. De asemenea, suntem “sănătoși” din punct de vedere financiar, finalizând anul pe plus și reușind să atragem fonduri din diverse surse publice (autorități locale, DJT) și private (2%, companii din județul Alba).
În acest an de sărbătoare pentru cercetășia din România, ne uităm cu încredere către viitor și către un an cercetășesc plin de activități, cu convingerea că reușim să ducem la îndeplinire misiunea cercetășiei din România:
Misiunea Cercetăşiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.
Mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi se implică în dezvoltarea Centrului Local şi a cercetăşiei în Alba Iulia, celor care se implică în campanii sociale, ecologice sau ne ajută prin sponsorizări şi campanii 2%.
Mai multe poze pot fi găsite pe pagina noastră de Facebook.