ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

Campania ShoeBox este un proiect destinat ajutorării copiilor orfani, copiilor proveniţi din familii defavorizate sau cu un statut economic mai slab, prin colectarea de obiecte în cutii de pantofi, acestea urmând să fie oferite cadou celor care au nevoie. Campania a ajuns în acest an la cea de-a 6-a ediţie.

În Alba, campania se derulează între 1 şi 15 decembrie, fiind organizată de TELL-US Consulting şi Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Voluntariat, Atelier Creativ şi cu noi, cercetaşii din Centrul Local “Axente Sever” din Alba Iulia.

Vă redăm mai jos câteva indicaţii, specificate de organizatori, legate de cutii şi conţinutul acestora. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi site-ul oficial al campaniei ShoeBox.

Materialele necesare:

  • o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul);
  • hârtie de împachetat cadouri;
  • foarfecă/ cutter;
  • timp şi bani pentru shopping sau sortarea lucrurilor din casă care vor fi dăruite.

De reţinut: împachetarea corpului cutiilor va trebui să fie individuală de capacul acestora. La momentul depunerii cutiilor, conţinutul acestora va fi verificat, la punctele de colectare menţionate mai jos, împreună cu cel care le aduce.

În cutii se pot introduce obiecte/ lucruri necesare copiilor, precum articole vestimentare, articole şcolare, produse de igienă personală, felicitări de Crăciun, jucării sau chiar dulciuri. În cazul donaţiei de alimente, trebuie să avem grijă ca acestea să nu fie perisabile şi de asemenea, să nu fie alimente stocate în recipiente care se pot sparge sau care au capace care se pot desface în momentul transportării cutiilor.

De asemenea, pentru conţinutul cutiilor, vor fi completate vârsta (sau grupa de vârstă) şi sexul copilului pentru care este adresat cadoul.

Locaţiile în care pot fi depuse cutiile sunt:

– sediul TELL-US Consulting, Str. Doinei, nr. 2A. Luni – vineri, între orele 10:00 – 19:00. Persoană de contact: Tina – 0751 344 273.

– Alba Iulia Mall – sala Atelier Creativ. Luni – duminică, între orele 16.00 – 20.00. Persoană de contact: Flavius Sava – 0748 338 375.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.