DAC 2012 – povestea unei temerare

În octombrie am avut parte de Deschiderea Anului Cercetăşesc (DAC 2012), un eveniment anual, cu tradiţie, care se desfăşoară, prin rotaţie, în diferite oraşe. Anul acesta, evenimentul a fost organizat de Centrul Local Cluj-Napoca. Am participat şi noi, cu o patrulă de temerari şi două de exploratori.

Programul a fost divers şi împărţit pe ramuri de vârstă, iar fiecare ramură a avut ocazia de a realiza ceva pentru comunitate. Astfel, exploratorii au participat vineri seara la Insomnia, o activitate cu diferite probe pe care le aveau de trecut, desfăşurată în oraş, iar sâmbătă, au luat parte la activităţi realizate împreună cu copiii de la şcoala „Samus”, au învăţat să facă păpuşi din diferite materiale şi le-au arătat copiilor jocuri cercetăşeşti.

Ecologizare la grădina botanică

Temerarii au mers la grădina botanică, unde au avut o activitate de ecologizare.

Sâmbătă după-masa, toţi participanţii au avut de trecut probe din cadrul unei olimpiade, iar seara, au avut loc diferite scenete pregătite de participanţii din Centrele Locale.

Temerarii sunt mai aprigi la scris decât exploratorii, aşa că mai jos avem impresiile Timeei (Timy), care ţine un jurnal cu activităţile desfăşurate:

“Azi plecăm la Cluj. Ne-am adunat toţi în gară cu rucsacii în spate. Cu emoţii am plecat cu trenul spre Cluj. A fost plăcută călătoria cu toţi prietenii. Am coborât în gară şi de aici a început marea aventură.
Toată trupa de cercetaşi am plecat către sala de sport, unde trebuia să ne cazăm. Din greşeală, am ajuns în alt loc. Cu rucsacii în spate, am mers prin Cluj, căutând sala în care trebuia să ne cazăm (destul de greu era rucsacul). Am ajuns şi ne-am instalat (am scăpat de rucsaci!). Acolo eram cazaţi noi, cei din Alba Iulia, cu copiii din Cluj, Deva, Timişoara, Oradea, Ciuc şi Arad.

La olimpiada scout

După ce ne-am instalat, a început festivitatea de începere a noului an cercetăşesc. A fost frumos – cu toţii aveam emoţii. Ne-am culcat foarte târziu – aveam multe de povestit.
Dimineaţa – deşteptarea! În funcţie de programul stabilit, noi, temerarii, aveam de mers la grădina botanică, pentru a face curăţenie. Am reuşit să curăţăm o mare parte din grădină, de gunoaiele aruncate de oameni necivilizaţi. La amiază am avut “olimpiada cercetaşilor”, unde am participat la mai multe concursuri distractive.
Au fost jocuri interesante. Din nou, cu greu am reuşit să ne culcăm, nu mai terminam de schimbat impresii de peste zi. Dimineaţa ne-am trezit cu părere de rău că trebuie să plecăm către casă. Ne-am făcut rucsacii şi am mers la sediul cercetaşilor din Cluj. Apoi, lungul drum către casă. În gară ne-am urcat în tren şi obosiţi, dar fericiţi că am terminat activitatea cu bine, abia aşteptam să ajungem acasă.

A fost un weekend frumos! Mai vrem!”

Pozele sunt realizate de Irina Bumbuc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.