3.5%

[actualizat 2021] Puteți downloada de aici formularul 230 gata completat cu datele noastre.

Ce este 3.5%?

2% este o prevedere a Ministerului Finanţelor Publice, prin care o persoană poate redirecţiona 2% din impozitul anual pe venit, către o organizaţie non-profit, unitate de cult sau pentru o bursă privată.  Prin această masură, cetăţenii pot decide în mod direct ce se întâmplă cu o parte din impozitul plătit către stat.  

Ce s-a schimbat în 2020 este că 2% s-a transformat în 3.5% și a apărut opțiunea de a redirecționa pentru 2 ani de zile aceleași organizații, bifând căsuța corespunzătoare acestei facilități. 

La ce sunt folosiţi banii obţinuţi din campanie?

Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia, al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României foloseşte sumele obţinute prin măsura 3.5%  în principal pentru achiziţionarea de echipament (corturi, unelte, veselă, alte echipamente pentru activități) necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţilor Centrului Local.

În perioada 2016 – 2019, sumele obținute din 2% au mers direct către proiectul nostru – Centrul Cercetășesc Alba Iulia despre care puteți afla detalii în pagina noastră special dedicată. 

Anterior, am folosit sumele obținute din 2% în scopul facilitării dezvoltării de activități cercetășești, în special pentru baza materială:

 • să cumpărăm 8 corturi de 3-4 persoane pentru a facilita ieşirile cu patrula;
 • să cumpărăm 2 corturi austriece, de dimensiune mai mare, utile mai ales unității de lupișori
 • să dotăm fiecare unitate (temerari, exploratori, seniori) cu unelte, veselă şi alte materiale utile într-un camp de unitate.
 • să ne dotăm cu un cort de bucătărie potrivit pentru amenajarea unei bucătării de camp, veselă, arzătoare şi alte echipamente necesare gătitului în camp;
 • achiziţionarea unor mese şi bănci pentru sediu şi de asemenea alte obiecte necesare acolo, precum un panou pentru afişare şi o tablă de scris.
 • să completăm stocul de materiale, pentru fiecare unitate
 • să cumpărăm un generator pe benzină pentru a reuși să avem o sursă minimă de curent în campurile noastre
 • să achiziționăm echipament de cățărare pentru a facilita și activitățile de alpinism sau tehnici speo-alpine (TSA)

Ce trebuie făcut?

Pentru a direcţiona 3,5% din impozitul pe venit către Asociaţia Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia – filială a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, trebuie să descărcaţi formularul corespunzător, să îl completaţi cu datele dumneavoastră personale şi cu datele organizaţiei, iar apoi să îl depuneţi la Administraţia Financiară de care aparțineți, până la data de 25 mai 2021, sau să îl trimiteţi prin poştă, cu confirmare de primire, pe adresa Administraţiei Financiare.

Puteți downloada de aici formularul 230 gata completat cu datele noastre. Formularul este adresat acelor persoane care au obţinut venit din salarii sau pensii.

Dacă trebuie să completați alte tipuri de formulare pentru impozit, vă rugăm să folosiți următoarele informații:

 • Denumire entitate nonprofit: Asociaţia Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia – filială a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României
 • Cod de identificare fiscală: 11197758
 • Cont bancar: RO26INGB0000999908898059

Cercetașii din Alba Iulia vă sunt recunoscători pentru susținerea pe care ne-o oferiți! 

One Reply to “3.5%”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.