18 ani de activitate, 18 ani de cercetăşie în Alba Iulia

În 5 octombrie 1994 a luat fiinţă Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia. Au trecut 18 ani de atunci, iar azi sărbătorim “majoratul” nostru. 18 ani de existenţă, 15 ani de “Unitate şi Prietenie”. Totuşi, cercetăşia nu se măsoară neapărat în numere, ci în cercetaşi, în prieteni, în activităţi şi mai ales, în ce înveţi şi cu ce rămâi din experienţa câştigată aici.

18 ani de activitate nu sunt puţini. Am organizat multe campuri, am făcut parte din proiecte naţionale şi mai ales, ne-am bucurat de activităţi alături de cercetaşii din ţară. Pe această cale dorim să le mulţumim tuturor, de la cercetaşi şi lideri din Centrul Local, la cei din toată ţara şi chiar din afara acesteia, autorităţilor, instituţiilor şi agenţilor economici care ne-au sprijinit în activităţile noastre şi de asemenea, presei albaiuliene care ne-a ajutat să promovăm cercetăşia în Alba Iulia.

Şi pentru că vrem să sărbătorim alături de cei din oraşul nostru, de ziua noastră am pregătit o activitate specială, mai exact, un traseu cu provocări desfăşurat în interiorul Cetăţii Alba Carolina. Evenimentul se va desfăşura duminică, 7 octombrie, între orele 14 – 19, în spațiile publice din zona Cetății Alba Carolina – zona Obelisc – Poarta a III-a – Sala Unirii/Muzeul Unirii – cele două catedrale. Programul va consta într-un traseu cu 18 provocări, în urma căruia participanții (indiferent de vârstă) vor învăța diferite noduri, orientare cu busola, cum se montează un cort, ce este o gulguță şi cum o pot realiza, jocuri și alte surprize. Traseul va porni din zona Obelisc, unde va fi amplasat un stand al cercetaşilor.

Vă aşteptăm astfel, duminică, să sărbătoriţi alături de noi cei 18 ani împliniţi de la înfiinţarea Centrului Local “Axente Sever” din Alba Iulia.

Mai multe despre noi, despre istoria noastră, puteţi citi pe pagina “Despre noi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.