Ce înseamnă cercetășia?
Prin cuvântul “cercetași” putem înțelege mai multe lucruri:
– prietenie
– distracție
– iubire
– cunoaștere
– dezvoltarea talentelor fiecăruia.
Cu zâmbetul pe chip și în suflet, spun că cercetășia reprezintă în viața mea o a 2-a familie. Încrederea, implicarea, devotamentul, lucrul în echipă și iubirea față de natură sunt doar câteva calități pe care le-am întreprins pe parcursul călatoriei noastre in universul cercetășiei. Cu entuziasm si dorință de cunoaștere am pășit pentru prima dată in marea familie a cercetașilor. Locul unde imaginația urcă pe culmi neîntalnite, am ajuns sa înteleg adevărata putere a iubirii față de ceilalți si a lucrului in echipă. Cele mai frumoase prietenii am reușit să le clădesc la cercetași, în această comunitate minunată.
Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație petru viața, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Aceasta dezvoltă potențialul fiecăruia, valorificănd talentele unice pe care fiecare le descoperă, sustinând ideea că fiecare este deosebit în felul lui unic. Deviza cercetașilor este: ”GATA ORICÂND’’, ceea ce creionează ideea de sustenabilitate, corectitudine si dorința de cunoaștere față de noi și cei din jur, idealizând ideea de iubire si susținere a naturii. Cântatul seara la foc și privitul stelelor, ajutarea comunitătii, drumețiile si ateliere de dezvoltare a talentelor sunt doar câteva dintre activitățiile care ne unesc și creează prietenii. Dorința de a ajuta comunitatea ne-a fost susținută și din simplele momente în care dădeam o mâna de ajutor la construirea noului sediu. Locul în care ne putem aduna cu toții, împartășim amintiri și momente, zâmbete și bucurii, noul sediu reprezintă locul unde ne dezvoltăm în armonie și creăm amintiri.
Activități semnificative pentru noi sunt: ”Ordinul Cadoului Fermecat” și “Festivalul Luminii”, acolo unde invățăm să apreciem bucuria lucurilor mărunte si dorința de a aduce zâmbetul pe buze oamenilor, prin simple fapte și gesturi. Liderii și seniorii sunt mereu lânga noi pentru a ne lumina calea și a ne îndruma drumul pe care trebuie să mergem. Talentele culinare, de orientare în spațiu, de lucru în echipă ne sunt toate dezvoltate in această comunitate.
Cercetășia reprezintă iubire și fericire, împregnate cu prietenii noi și talente dezvoltate. În fiecare zi suntem recunoscători că facem parte din această familie minunată.
Acest articol face parte din proiectul nostru legat de ziua lui Baden-Powell, întemeietorul cercetășei.
AUTORI: KATHARINA GABRIELA ȚÎNTEA; RAUL ONIȘOR; HORAȚIU BÎRSAN; GIORGIO SPATARO; NIKOLAS SPATARO.
Splendid 😀