Lupișorii au reușit să meargă în camp în această perioadă, dar nici noi nu ne-am lăsat mai prejos. Pentru a marca ziua de 22 Februarie, Ziua Mondială a Cercetășiei, ne-am strâns împreună, temerari și eXploratori, și am urcat spre vârful Mamutului, dar nu oricum, ci sub o întreagă poveste.
Am plecat din locația inițială, Piața Cetății împărțiti pe unități. Temerarii s-au transformat în bucătari și aventuriei, iar eXploratorii în pădurari. Bucătarii au primit ca indiciu un polonic, aventurierii o husă de cort și pădurarii un saculeț de pământ. Cu aceste indicii au plecat mai departe în ceea ce urma să se transforme la aventura zilei. Temerarii au aflat informații noi despre Lordul Robert Baden Powell, fondatorul cercetășiei, despre primul camp origanizat de către cercetași și detalii despre cercetășia din lume, despre Organizația Mondială a Mișcării Scout, despre numărul de cercetași din lume.
Fiecare unitate a primit ulterior o harta, un indiciu de marcaj și un track GPS, cu ajutorul cărora au trebuit să ajungă gătre vârful Mamutului. Cu mai mult sau mai puțin ajutor au reușit să ajungă la punctul final cu toții. Aventurierii au reușit să ridice singuri un cort și au învățat cât de important este să ai colegi de patrulă cu care să împarți greutatea unui cort, bucătarii au învățat că un ceai cald și o vorbă bună te poate încălzi chiar și într-o zi friguroasă de februarie, iar pădurarii au descoperit că munca în echipă și orientarea sunt elemente esențiale și că întotdeauna putem să lăsăm lumea puțin mai bună decât am găsit-o.
Această acțiune vine din dorința noastră de a începe două noi proiecte în comunitate. Unul în care să marcăm pe GPS trasele de pe Mamut, pentru a fi mai accesibile pentru tineri, și nu numai, iar al doilea este ca pentru fiecare foc de lemne sau lemn folosit pentru construcție să plantăm alți doi copaci. Așa că aventura noastră de 22 februarie nu se încheie aici. În perioada următoare ne propunem să plantăm cei 3 arbuști găsiți ca indiciu de către eXploratori și să marcăm trasele deja cunoscute.
Și pentru că pe data de 22 Februarie sărbătorim ziua de naștere a fondatorului cercetășiei, am adăugat aici ultima lui scrisoare către cercetași.
Dragi cercetaşi,
Dacă aţi văzut vreodată piesa “Peter Pan” vă amintiţi că şeful piraţilor îşi spunea mereu testamentul deoarece îi era teamă că atunci când va veni vremea să moară nu va găsi timp să şi-l rostească. În aceeaşi situaţie mă aflu şi eu şi, cu toate că nu sunt pe moarte acum, voi fi curând şi vreau să vă transmit un cuvânt de rămas bun.
Ţineţi minte, sunt ultimele cuvinte pe care le veţi mai auzi vreodată de la mine, aşadar ascultaţi-le cu atenţie şi gândiţi-vă la ele.
Am avut o viaţă foarte fericită şi aş vrea ca fiecare dintre voi să aibă o viaţă la fel de fericită ca şi mine.
Cred că Dumnezeu ne-a adus pe această lume pentru a fi fericiţi şi a ne bucura de viaţă. Fericirea nu vine nici din bogăţie, nici doar dintr-o carieră plină de succes, nici din toleranţa faţă de voi înşivă. Veţi face un pas uriaş către fericire făcându-vă un corp solid şi sănătos cât sunteţi tineri, astfel încât să fiţi utili şi să vă bucuraţi de viaţă când veţi fi adulţi.
Studiul naturii vă va arăta cum a umplut Dumnezeu lumea de lucruri frumoase şi minunate de care voi să vă bucuraţi. Fiţi mulţumiţi de ceea ce aveţi şi folosiţi totul în cel mai bun mod cu putinţă. Priviţi partea luminoasă a lucrurilor mai curând decât cea întunecată.
Dar adevărata cale către a atinge fericire este să o răspândiţi în jurul vostru. Încercaţi să lăsaţi această lume un pic mai bună decât aţi găşit-o şi, când vă va veni timpul, veţi muri împăcaţi gândindu-vă că, în fiecare ocazie, nu aţi pierdut timpul, ci aţi făcut tot ce v-a stat în putinţă.
Fiţi astfel “GATA ORICÂND” să trăiţi şi să muriţi fericiţi, fiind mereu loiali Promisiunii Cercetăşiei chiar şi atunci când nu veţi mai fi copii… şi Dumnezeu să vă ajute.Al vostru prieten,
Robert Baden-Powell