Autentic Românesc – Camp de părinți 2017

În weekendul 16-18 iunie a avut loc a 4-a ediție a Campului de Părinți de Cercetași în zona Geoagiului de Sus. Chiar dacă vremea nu a prea ținut cu noi, ba mai mult ne-a plouat cam mult, am reușit să redăm atmosfera unui camp cercetășesc cu dormit la cort, gătit pe patrule și una din surprizele de anul acesta, activități în comunitate. Toate activitățile din camp au fost realizate în concordanță cu tema campului, care anul acesta a fost Autentic Românesc, iar participanții, îmbrăcați în straie populare, au gătit mâncăruri tradiționale românești și și-au adus aminte versuri din repertoriul popular.

DSC08521_largeCam așa am rezuma cele trei zile petrecute cu cortul, la marginea satului, într-unul din weekend-urile trecute. Campul a început vineri seara, când prima gașcă de părinți a ajung la Geoagiu de Sus. Ne-am așezat corturile, ne-am instalat și ne-am prins la povești. Părinți mai noi și mai vechi, părinți de lupișori, temerari sau eXploratori, au reușit să se cunoască și să petreacă seara de vineri împreună. Am ridicat un catarg și seara a avut loc deschiderea campului. Uite așa, noi liderii, am aflat că părinții nu prea știu în ce patrulă e copilul, cum se numește sau care îi sunt colegii.

Sâmbătă, odată cu micul dejul și sosirea a încă câțiva părinți, a venit și ploaia. Chiar dacă ne-a dat un pic planurile peste cap, am decis că nu ne lăsăm cu una cu două. Așa că ne-am strans cu toții la adăpost și am jucat Activity, sau mai bine spus bilețele. Distracția a ținut aproape 2 ore, până când, o dată cu jocul s-a potolit și ploaia. Să fi tot fost de la râsetele noastre.

DSC08505_largeNe-am organizat rapid și am plecat pe traseu. De această dată în loc de hike-ul prin pădure, am ales să ne aventurăm în comunitate. Fiecare patrulă a primit o serie de provocări care trebuiau îndeplinite în 2 ore și jumătate. Am cules legături de ceapă/mărar/pătrunjel/leuștean, am curățat în fața porților, am măturat la animale sau în curte, am făcut rost de 3 ouă de patrulă și de câte o cană de lapte. L-am cunoscut pe popa din sat, ne-am dat o tură cu căruța și o tură cu tractorul. Și poate cel mai important, ne-am povestit tot felul de întâmplări, am râs și ne-am împrietenit.

DSC08535_largeDupă-masa a fost dedicată gătitului. De această dată tematica a fost însă ”autentic românesc”. Cuvintele sunt de prisos acum. Vă pot spune doar că mâncarea a fost gustoasă, prezentarea a fost fantastică, iar seara noastră s-a încheiat cu un desert delicios.

În ultima zi ploaia ne-a dat din nou de furcă. Am reușit însă să ne strângem corturile și să nu rămânem blocați cu mașinile în noroi. Dar am învățat atât de multe lucruri. Acum știm ce înseamnă să dormi la cort chiar dacă plouă, știm ce echipament e necesar într-o astfel de situație. Am învățat cât de important e să îi cunoști pe cei alături de care lucrezi cot la cot, să lăsăm de la noi, să îi ajutăm pe ceilalți și să comunicăm mai bine ideile noastre.

Una peste alta, a fost un camp reușit. O a 4-a ediție plină de zâmbete. Iar pentru noi, liderii, o siguranță că ceea ce facem pentru cercetași e bine și efectele sunt vizibile chiar și pentru părinții lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.