Science Camp

Cu mulți lupișori noi, cu o vreme care nu se anunța a fi prea prietenoasă, am plecat weekendul trecut, plini de energie și entuziasm spre Râul Sadului. La 40 de km de Sibiu, o zonă minunată, încă acoperită de zăpadă, ne aștepta laboratorul nostru, unde aveam să explorăm lumea experimentelor timp de 3 zile. Am devenit brusc oameni de știință și ne-a cuprins instant o dorință de cunoaștere: oare cu ce se ocupă oamenii de știință?

Ne-am cazat în camerele pregăite special pentru noi, am luat masa, iar spre seară, fiecare am primit un ecuson fără de care nu puteam intra în laborator.

Sâmbătă ne-a trezit un soare orbitor, așa că plini de energie am pornit la drum. Mai aveam de mers un pic prin zăpadă până să ajungem la locația secretă, unde ne tot povesteau localnicii că se întâmplă tot felul de experimente. Trezindu-ne curiozitatea și mai tare, a fost poate primul hike în care nu ne-am plâns de dureri de picioare. Ne-am jucat cu zăpadă, ne-am bulgărit, ne-am udat, să fi tot fost vreo câteva ore până la destinație. O dată ajunși, am fost primiți cu masă caldă, căci spun ei, oamenii de știință mănâncă bine înainte de lucru, iar apoi ne-am apucat de treabă. Echipați corespunzător, ne-am împărțit pe echipe și am început să explorăm.

science Camp

Vase comunicante și cum se amestecă culorile folosind servețele, am inventat culori folosindu-ne de cele de bază, am umflat baloane cu ajutorul reacțiilor chimice și am realizat curcubee din bomboane skittles. Pofticioși din fire nu ne-am putut abține să nu mâncăm câteva, dar am aflat că sunt la fel de gustoase ca cele colorate.

Science Camp

Am învățat despre densitate, că uleiul este mai ușor decât apa și că ele nu se amestecă niciodată și ne-am construit propriul nostru vulcan, care a și erupt și a fost atracția fiecărui grup.

Science camp

Am fost curioși și cum de cum se comportă zăpada în experimente, așa că ne-am pus creativitatea la lucru și am făcut fel și fel de forme colorate din zăpadă în curtea laboratorului.

Seara a fost dedicată unei sesiuni de “știați că”, în timpul căreia am aflat lucruri foarte interesante despre animale, fenomene ale naturii și despre lumea înconjurătoare. Am învățat jocuri care ne-au pus logica și gândirea critică la treabă, iar noaptea ne-am visat mari oameni de știință.

Science CampDuminică a fost zi dedicată pregătirilor de plecare: bagaje, rămas bun, jocuri la soare. Iar drumul spre casă n-a vrut să fie monoton, astfel că a trebuit să pierdem vremea vreo câteva ceasuri jucându-ne pe un camp până la venirea unui al doilea autobuz, căci primul a fost depășit de atâtea experimente și a cedat.

Ne-a plăcut mult în camp și promitem să vă ținem la curent cu următoarele activități propuse, căci a venit vremea frumoasă și e păcat să nu profităm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.