Cercetasi in tineRETEA

Am rămas datoare cu un articol și pentru a nu mă prinde anul nou cu treburi neterminate, am decis că cel mai bine e sa mă înarmez cu o cană mare de cafea și răbdare și să mă apuc de scris.
La începutul verii mi-a tras cu ochiul un anunt al Ministerului Tineretului și Sportului, care invita lumea să se înscrie într-o viitoare rețea a lucrătorilor de tineret. De atunci și până azi, țin să mulțumesc celor care m-au împins de la spate să nu refuz și am să vă povestesc în câteva rânduri de ce a ajuns sa-mi fie atât de drag acest proiect.

În perioada iunie – noiembrie 2016, Ministerul Tineretului și Sportului, împreună cu Direcțiile de Sport și Tineret au dezvoltat o rețea națională de lucrători de tineret, voluntari cu rolul de a înțelege mai bine nevoile tinerilor și a fi mai aproape de aceștia, prin dialog structurat și formare.

 Cercetasi in tineRETEAAm început timid cu o primă consultare a tinerilor si autorităților locale din Alba într-o locație mai non-formala în șanțurile cetății. La fel de timizi, participanții au început să discute și să se consulte cu diverși reprezentanți ai autorităților locale, membrii ai unor ONG-uri locale. Au urmat alte două consultări cu tinerii din județ. Am întălnit copii cu idei și cu inițiativă și oameni care vor să facă ceva pentru generațiile tinere. Acest lucru ne-a motivat și mai mult astfel că, în urma cursului ținut la Alba s-au conturat mai multe idei de proiecte pe care, sperăm noi, cât mai repede, să le punem în practică.

 Cercetasi in tineRETEAAm păstrat legătura cu oameni pasionați, oameni care își doresc să schimbe societatea, am luat parte la creearea unei rețele ”pe bune”. La întâlnirea de final a proiectului ce a avut loc la Timișoara, bucuria revederii colegilor din țară a fost dublată de câteva zvonuri cum că proiectul va continua. Ei bine, recent am citit cu mare interes un articol pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului, care oferea detalii despre continuarea acestuia.

A fost o experiență minunată, am cunoscut mulți oameni puși pe fapte mari și mai ales, am rămas plăcut impresionată de deschiderea oamenilor. Pentru mine proiectul tineREȚEA continuă, mi-a deschis portițe de care vreau să profit și n-am să mă opresc până când voi fi absolut convinsă că am făcut ceva pentru comunitatea de tineri de la nivel local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.