6 zile de voluntariat la Nocrich

În luna iulie, 3 dintre eXploratorii Centrului Local a plecat spre Nocrich pentru câteva zile de muncă voluntară, într-un cadru cercetășesc. Astfel, ajunși la Centrul Cercetășesc (după 3 ore cu autobuzul), am fost întâmpinați de un grup de oameni foarte veseli surprinși de faptul că nu suntem albanezi din Albania, ci albanezi de Alba Iulia.

IMG_9868După montarea corturilor și un scurt tur al Centrului Cercetășesc, ne-am apucat de treabă. Am început prin a găti o supă de legume, la expressa dorință a voluntarilor care ne spuneau : ORICE, DA` NU PASTE! Apoi, am facut cunoștiință cu Doamna Ramona, care conducea atelierul de olărit și Domnul și Doamna Muller, doi soți originari din Nocrich, care au susținut atelierul de pictură. În fiecare zi, la orele 12 și 16, copii din sat se delectau pictând și creând obiecte din lut. Bineînteles că nu ne-am putut abține și ne-am pus și noi în funcțiune latura artistică, iar seara s-a terminat cu un foc de tabară memorabil.

În următoarele zile, am pregătit activități pentru lupișorii și temerarii din satul Nocrich, desenând numeroși Kaa (șarpele din Cartea Junglei) , scriind povești și realizând un IMG_0012Treasure Hunt pentru a descoperi istoria cercetășiei. Pentru noi a fost într-adevăr ceva nou, mai ales pentru că discuțiile aveau loc în 3 limbi diferite. Totodată am ajutat și la vernisajul expoziției de pictură și am întreținut atmosfera alături de copiii din sat, cântând la chitară.

Pentru a ne împlini dorința de a descoperi locuri noi, am vizitat Biserica Evanghelică Fortificată, a cărui turn turcesc deține 3 clopote care bat doar în caz de pericol sau la moartea unui sas (chiar am avut izolata șansă de a auzi unul dintre clopote). De asemenea am vizitat și Cetatea Țărănească și Biserica din Hosman, a cărui turn ne-a oferit o priveliște unică.

IMG_0071În final, ne-am prelungit șederea cu încă o zi (efectul Nocrich) și bine am făcut, pentru că duminică ne-au vizitat un grup de cercetași din Manchester, Marea Britanie (care au adus cu ei vremea mohorâtă!!), alături de care am savurat un grătar și o bătaie cu apă (și, spre mândria noastră, i-am bătut la British Buldog!).

În încheiere, spun ca am întâlnit foarte mulți oameni faini, cărora le mulțumim că ne-au făcut parte din Nocrich Family. Ne va fi dor de ei, dar ne-au promis prezență la UP! 🙂

One Reply to “6 zile de voluntariat la Nocrich”

  1. Uitandu-ma pe internetul in limba romana uite ca am gasit pe pagina dvs..
    Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe aceasta pagina si va urez cat mai
    mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.