Inox la Cațărat

La începutul anului, temerarii patrulei „INOX” au realizat un plan de activitate pentru acest an. Una dintre aceste activități a fost cățăratul, așa că l-am rugat pe Bogdan și pe Paul să vină cu noi și să le arate temerarilor curajoși ce înseamnă cățăratul pe stâncă, dar și reguli de siguranță și prevenire a accidentelor atunci când cațără, asigură pe cineva sau trec doar prin apropierea cățărătorilor.

Astfel că duminică, 19 iulie, ne-am întâlnit dis-de-dimineață la locul nostru clasic de întâlnire (Cinematograful Dacia) cu patru temerari plini de voie bună și entuziasm. La Gura Ampoiței ne-am întâlnit și cu a cincea temerară, urmând să ne continuăm drumul către Pietrele de la Ampoița.

Odată ajunși, s-au făcut toate prezentările de echipament de către cei experimentați, apoi l-am urmărit cu toții pe Bogdan cum “a mers cap”. Primele au fost fetele, care au reușit să daria sparge gheataatingă vârful traseului fără foarte mult efort, urmate fiind de băieții plini de ambiție să nu se lase mai prejos. După ce a terminat toată lumea, unii au mai vrut să mai meargă încă o dată, însă, din cauza soarelui copleșitor, a trebuit să ne întoarcem acasă, nu fără să ne propunem lucruri și mai mărețe pentru următoarele ieșiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.