Scout Day

Cu ocazia finalului de an școlar, la inițiativa Consiliul Școlar al Elevilor de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, am fost invitați să prezentăm cercetășia elevilor din clasele V-XI. Ne-a făcut mare plăcere să răspundem pozitiv la această invitație, așa că miercuri am organizat Scout Day.


11292757_932532040140890_1095891763_nAu fost ținute ateliere precum noduri de construcții și de alpinism, jocuri cercetășești și chiar și jocuri în echipă! Deasemenea ne-a făcut mare plăcere să explicăm copiiilor cum ne construim noi în campuri adăposturile folosind doar sfoară, lemne și prelate! (Tedy) La jocurile în echipă și la cele cercetășești, aceștia au dat dovadă de multă inteligență, dinamism și implicare, bucurându-se că pot învăța ceva diferit. Mulți dintre ei au afirmat că abia așteaptă să le arate și colegilor lor de clasă și să facă astfel pauzele mai interesante. (Sânzi)

Și pentru ca aceasta activitate a fost o noutate pentru noi, am decis să continuăm seria lucrurilor noi cu acest articol la care să contribuie toți eXploratorii prezenți. Fiecare din ei a trebuit să contribuie cu detalii privind activitatea sau lucruri pe care le-au simțit/învățat.

Well.. Ziua a fost una awesome!! Ne-am distrat alături de cei mici, am cunoscut un băiat de clasa a V-a care pur și simplu m-a surprins, i-am învățat pe puștani să facă noduri de construcții și alpinism, ne-am jucat diferite jocuri cercetășești. Am văzut multe sclipiri în ochii lor și ne-am bucurat că am fost chemați să alinăm sufletele celor mici. ,,Mai nou se vânează pe tocuri”- Jurassic World. ( Cristiana 🙂

11304346_932532113474216_1733462435_nÎn cadrul Scout Day, am reușit să aduc împreună două din familile mele: cea de cercetași și cea de artiști. Cu ocazia acestei activități le-am arătat celor mici cât de ușor poți să te distrezi, să te simți bine, dar să și faci ceva productiv alături de colegii și prietenii tăi fără să petreci zeci de ore în fața calculatorului. Cei mari au obosit puțin mai repede așa că au optat după primele jocuri pentru atelierul de construcții și noduri care tind să cred că le va fi util și pe viitor. Părerea mea sinceră este că cele două grupuri de elevi s-au înțeles atât de bine pentru faptul că atât arta cât și cercetășia îți cer să ai o minte deschisă, să vezi în spatele aparențelor și să cauți soluții bune și rapide. Astfel, cu două grupuri aparent diferite, am reușit să finalizăm o activitate interactivă și educativă pentru ambele părți implicate. (Teo)

În concluzie ziua de miercuri 17.06,2015 a fost o zi reușită pentru cercetași, iar elevii claselor V-IX s-au distrat alături de cercetași interacționând împreuna la atelierele de noduri, jocurile cercetășești și jocurile de echipă. (Cristi ^.^ )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.