Un Craciun Cercetășesc

Luna Decembrie a fost pentru cercetașii din Centrul Local Axente Sever o perioadă magică, plină de cadouri, cu multe activități și voie bună. Cu câteva zile înainte de Crăciun ne-am propus să ajutăm copiii mai puțin norocoși din Abrud și să organizăm din nou Cina de Crăciun a adulților din Centrul Local – o cină semi-formală în care ne-am întâlnit și am sărbătorit un an plin de activități, am primit cadouri de la Secret Santa, dar am și mâncat bunătățuri pe săturate 🙂

Ne-am mobilizat, cu mic, cu mare și am reușit să strângem pachete cu alimente, haine, dulciuri și calculatoare, pe care le-am dăruit mai apoi copiilor din Casele de tip Familial din Abrud (este deja al doilea an în care acești copii ne primesc cu multă bucurie) și Centrul de plasament Rita Gărgărița din Bărăbanț. Ne-a bucurat mult să-i vedem mai mărișori, să ne povestească că merg la școală și învață mai bine. Ne-au recitat poezii și ne-au colindat plini de energie și voie bună. E minunat să-i privești bucurându-se de orice lucru mărunt pe care îl primesc.

În forma noastră specifică de organizare - cercul :)
În forma noastră specifică de organizare – cercul 🙂

Tot în preajma Crăciunului, am organizat o seară festivă, un moment de socializare între cercetași mai vechi și cei mai noi. Ne-am strâns un număr destul de mare de omuleți, care mai de care mai frumoși aranjați, am povestit, ne-am adus aminte de întâmplări amuzante petrecute în campuri sau la diferite activități, ne-am jucat și am dansat. Ne-am strâns cam 30 de cercetași și invitații lor, și ne-am bucurat de prezența membrilor noștri din diaspora – cercetași și lideri care studiază sau lucrează în alte țări, dar care mențin o legătură strânsă cu grupul nostru de cercetași. Am avut și o tombolă cu provocări, unde cei doritori puteau câștiga diferite premii dacă, în prealabil, făceau una din provocările extrase.

DSC_9694Momentul culminant al serii, a fost Secret Santa și ale lui cadouri, care au adus mii de apaluze și râsete.

Sperăm ca astfel de momente să mai continue și anii următori și să pornim o tradiție în ceea ce privesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.