Festivalul Național Unitate și Prietenie ediția a 17-a

A trecut deja mai bine de o lună de când ediția a 17-a a Festivalului Național Unitate și Prietenie s-a încheiat. A fost probabil una dintre cele mai dificile ediții, parțial datorită vremii ploioase de pe tot parcursul festivalului, vreme care ne-a dat programul peste cap, dar și datorită numărului mare de participanți prezenți la eveniment.

9e1d6cabe1f5c12989170ac41024e3d1
@FlaviusGandila

UP17 a avut loc între 28 noiembrie și 1 decembrie, și a fost destinat eXploratorilor, seniorilor și liderilor din țară. Alături de cei 450 de participanți, am reușit să dăm ceasul înapoi, să ne urcăm împreună în mașina timpului pentru a călători peste ani, în povestea noastră, a cercetașilor din România și astfel, am descoperit istoria grupurilor de cercetași din țară.

Ca și program, vineri seara a avut loc deschiderea evenimentului și înscrierea participanților, sâmbătă și duminică dimineața au avut loc atelierele, iar dupămasă un joc cu întrebări și indicii prin oraș. Atelierele au fost și în acest an foarte variate, de la dansul tradițional românesc, boardgames, origami, jonglerie, atelier de copt prajiturele, prim ajutor, autoapărare. Am învățat despre diversitate și incluziune, am aflat ce se întâmplă în Cluj în acest an și cum ne putem implica în promovarea Clujului ca și Capitală Europeană a Tineretului, am învățat animație, ne-am pus în valoare calitățile de cercetaș și cel mai important, am învățat lucruri noi. Și în acest an, am continuat atelierul Zâmbește și ne-am bucurat de câteva ore alături de copii de la 2 case de tip familiar din județ.

8d5205fc8149f0edd81f692b55196265
@TudorMorar

În acest an, am lansat odată cu festivalul două proiecte noi, Colecția de Povești și Blind date with a book. Colecția de povești a început din dorința de a ne reaminti evenimentele frumoase la care am participat prin badge-urile pe care le-am primit de la acestea și o scurtă poveste despre eveniment. Proiectul nu se dorește a fi finalizat, așa că încă vă încurajăm să postați pe site colecția voastră de povești http://badge.albascout.ro/ . Blind date with a book e un proiect care nouă ni s-a părut foarte interesant. Deoarece încercăm să promovăm cititul de plăcere în rândul tinerilor, am adoptat acest proiect la UP. Au fost peste 100 de persoane care au postat poze cu cărțile lor pe pagina de facebook a evenimentului și tot atâtea cărți au fost schimbate în timpul târgului. Acest lucru nu ne poate face decât fericiți, iar pe această cale le mulțumim și prietenilor noștri de la Cărțile pe Față. 

Festivalul s-a încheiat pe versurile imnului UP, un moment frumos și totuși trist pentru noi că s-a mai finalizat o ediție, a mai trecut un an. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea festivalului, cercetaților care au participat și au fost deschiși la toate proiectele și ideile noastre. Felicitări câștigătorilor festivalului și vă așteptăm cu drag și în acest an la UP18.

Festivalul Național „Unitate și Prietenie” este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, STP Alba, Vertical Printing & Graphic, Mormota.ro, Elmio Prest. SRL, Alba Music, One Way Out Alba Iulia, Cora Trade Center şi Supremia.

Pentru mai multe informații despre eveniment puteti accesa site-ul festivalului http://unitatesiprietenie.ro/up17/ , iar pentru poze http://scoutfile.albascout.ro/album/eveniment/UP17/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.