Gala Centrului Local – 20 de ani de cercetasie în Alba Iulia

Duminica trecută, pe 5 octombrie, s-au împlinit 20 de ani de la înființarea Centrului Local Axente Sever Alba Iulia – și după un Festival al Luminii reușit (la incercarea a III-a, după două amânări în vară), duminică am marcat ziua noastră lansând o expoziție aniversară și recunoscând meritele acelora dintre noi care s-au evidențiat în anul care tocmai s-a împlinit.

În discursul său de acceptare a unei diplome pentru toată activitatea în Centrul Local, Ciprian Gradinariu, președintele nostru de onoare și membru fondator al Centrului a rememorat momentul în care a obținut acordul Președintelui din 1994 al Organizației Naționale Cercetașii României pentru înființarea unui grup de cercetași la Alba Iulia.

Cercetășia este o mișcare a tinerilor, și, prin definiție este într-o permanentă adaptare, iar Centrul nostru Local se încadrează și el în aceeași direcție. Timp de 20 de ani ne-am adaptat vremurilor și nevoilor tinerilor, și am contribuit la dezvoltarea personală a sute de cercetași, păstrând în același timp legătura între generațiile de “alumni” și dezvoltând propriile noastre tradiții locale.

În cadrul Galei de duminica trecută, care a avut loc în impunătoarea Sală a Unirii din Alba Iulia, am recunoscut meritele acelor exploratori, seniori și lideri care au avut inițiativă și s-au implicat voluntari în diferite proiecte locale și naționale în perioada recentă. Ne bucurăm că tradiția implicării pe toate nivelele cercetășiei e dusă mai departe de generațiile noi de adulți și viitori adulți cercetași 🙂

DSC_6136

Lista completă cu cercetașii care au primit diplome pe 5 octombrie arată așa:

  • Paul Șerban, eXplorator în patrula Kapristania de Răsărit, pentru organizarea ediției 2014 a Festivalului Luminii Alba Iulia
  • Alexa Sicoe, lider asistent, pentru organizarea ediției 2013 a Festivalului Luminii Alba Iulia
  • Andra Toth, lider, pentru organizarea ediției 2012 a Festivalului Luminii Alba Iulia

 

  • Paul Mantea, lider asistent, pentru implicarea în echipa de coordonare a UP16
  • Ale Negruț, senior, pentru implicarea în echipa de coordonare a UP16
  • Rareș Drula, senior, pentru implicare în echipa de coordonare a UP16

 

  • Paula Ghergu, lider asistent, pentru organizarea primului ei camp de unitate de lupișori
  • Iulia Fântână, lider asistent, pentru organizarea primului ei camp de unitate de lupișori

 

  • Bogdan Băcilă, senior, pentru voluntariat la Centrul Scout Nocrich
  • Radu Bîrjac, eXplorator în patrula Floyd, pentru voluntariat la Centrul Scout Nocrich
  • Mircea Chira, eXplorator în patrula Kapristania de Răsărit, pentru voluntariat la Centrul Scout Nocrich

 

  • Geri Conțiu, explorator în patrula Kapristania de Răsărit, pentru voluntariat la Centrul Scout Nocrich și participarea în echipa de organizare a Campului Național de Temerari
  • Luiza Bobăilă, senior, pentru voluntariat la Centrul Scout Nocrich și participarea în echipa de organizare a Campului Sterie Stinghe – Campul Național de eXploratori

 

  • Ioana Popa, lider, pentru implicarea în echipa de organizare a Campului Național de Lupișori
  • Maria Buligă, lider asistent, pentru implicarea în echipa de organizare a Campului Național de Lupișori
  • Carmen Pauleti, lider, pentru implicarea în echipa de organizare a Campului Național de Lupișori

20 de ani de cercetășie continuă înseamnă multă, multă tradiție, înseamnă copii ai primelor generații de cercetași care sunt acum la rândul lor lupișori și temerari și înseamnă o mare familie întinsă pe multe generații care contribuie la o lume mai bună.

DSC_6174

La final, cei doi șefi ai Centrului Local, Ciprian Gradinariu (Moțul, care a condus Centrul de la înființare până în 2007) și Andrei Avram (Yeti, 2007 – prezent) au primit la rândul lor diplome și o medalie specială pentru întreaga activitate în cadrul Centrului Local.

Pentru că nu putem să ne uităm spre viitor fără să ne amintim de tot ce am realizat împreună, ne propunem ca mai spre sfârșitul anului să mai avem o gală, de data asta pentru alumni și adulți, în care să recunoaștem efortul depus de generațiile de lideri și să rememorăm toate campurile, UP-urile și toate celălalte proiecte pe care cercetașii albaiulieni le-au realizat împreună.

Dorim și pe această cale să mulțumim Muzeului Național al Unirii care a fost întotdeauna un partener de încredere al cercetașilor și care ne-a susținut cu organizarea acestui eveniment într-o locație deosebită.

De asemenea, mulțumim prietenilor noștri care ne-au trimis urări de la mulți ani și tuturor celor care ne susțin și ne-au susținut până acum – vă promitem că povestea noastră merge mai departe!

Mai multe poze puteți găsi pe pagina noastră de Facebook sau în albumul Centrului Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.