Lupisori la Braziloo

Concomitent cu Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia a avut loc şi Campionatul lui Baloo, Braziloo, care i-a avut ca participanţi pe cei mai mici dintre cercetaşi, lupişorii. Spre deosebire de CMF, Braziloo nu a fost atât un test al capacităţilor fizice, cât unul al aptitudinilor intelectuale, un test pe care lupişorii noştri l-au trecut cu brio. Aceştia au trebuit să îşi arate agerimea minţii cu ocazia câtorva provocări special pregătite de Baloo pentru ei.

10518910_801074096579219_1996857488_nÎnceput din amurgul zilei de vineri, 4 iulie, campul lupişorilor albaiulieni din Feneş a fost un prilej numai bun pentru a desfăşura activităţi pe teritoriul lui Baloo, în cadrul simbolic al Cărţilor Junglei, dar şi o ocazie de a-i obişnui pe micii cercetaşi cu atmosfera de camp, cu dormitul în cort şi trezirea la ora stabilită. Toţi lupişorii s-au arătat nerăbdători încă de la plecare astfel că drumul a fost unul plin de entuziasm şi vitalitate. Ajunşi acolo, am luat o binemeritată pauză, după care ne-am apucat de instalat corturi şi adunat lemne pentru focul de tabără. Dat fiind faptul că deja se innoptase, ne-am strâns cu toţii la locul de foc şi, spre surprinderea mea, lupişorii s-au pus pe cântat cântece de munte într-o armonie aproape perfectă. La ora 23.00 am dat stingerea pentru că ziua următoare se anunţa încărcată de aventuri.

10525423_801073139912648_174246173_nZiua de sâmbătă a început mai devreme decât am fi vrut noi ca lideri, însă a avut avantajul de a fi o zi extrem de frumoasă cu surprize cât se poate de plăcute din partea copiilor. După masa de dimineaţă a urmat mult (sau mai puţin) aşteptatul hike pe lângă Bulbuc şi Piatra Caprei. După o oră şi vreo 20 de minute de mers, timp în care lupişorii noştri şi-au primit prima provocare de la Baloo şi aceea de a identifica şi denumi stadioane posibile pentru desfăşurarea probelor de la Braziloo, ne-am oprit pe malul râului şi am luat o pauză de joacă. Din stadioanele identificate amintesc „Kakumba”, „Mowglition”, „Kaabaloo”, „Balutastic”, „Kamonda” sau „Hatunga”. Se pare că provocarea le-a sporit atât imaginaţia cât şi apetitul celor mici căci ajunşi la locul de popas, aceştia au dat năvală la mâncarea din rucsăceii lor. Întoarcerea din hike a fost prilejul unuia dintre cele mai frumoase momente din tot campul pentru că, având probleme în ziua anterioară cu lemnele de foc, câţiva lupişori s-au tocmit că o să ducă un buştean de vreo 2 metri lungime si 15 cm diametru, greu de altfel, până la locul de unde urma să luăm maşinile înapoi spre locul de camp asta însemnând vreo 5 km. E greu să îmi explic de unde a izvorât atâta determinare, cert este că târât, purtat pe braţe, pe umeri, pe lateral, buşteanul acela a ajuns până în locul în care trebuia să ajungă, fără pic de ajutor. După toată această întâmplare am pornit spre camp unde, după ce şi-au făcut curăţenie în corturi, lupişorii s-au putut bucura de mai bine de 2 ore de respiro înainte de celelalte provocări ale lui Baloo.

10524089_801073163245979_467800129_n (1)Baloo, fiind responsabil cu dezvoltarea intelectuală, i-a provocat pe lupişori să prezinte, după cum ştiu ei, materialele si etapele de fabricaţie a câtorva obiecte alese din bagajul personal. Astfel am aflat că săpunul este făcut dintr-un lichid îngheţat, amestecat cu ceară, ulei şi detergent, metalul vine din petrol, iar hârtia nu este nimic altceva decât o foaie de copac tăiată foarte subţire. Lăsând amuzamentul deoparte, am fost foarte mulţumiţi de felul în care şi-au pus la încercare creativitatea pentru a răspunde cu succes provocării. Următoarea provocare a pus din nou la încercare creativitatea lor, fiind nevoiţi să facă diverse forme geometrice dintr-o sfoară legată la capete fără a-şi lua mâna de pe ea. Au învăţat, după spusele lor, că lucrul în echipă este foarte important şi că atâta timp cât se ajută unii pe alţii au mai multe şanse de reuşită. Seara la foc, le-am prăjit o slănină tradiţională in timp ce ei se pregăteau de mimă.

Ziua de duminică a adus cu sine şi finalul Campionatului lui Baloo, moment în care lupişorii au reîntărit convingerea că lucrul în echipă este cel care are întâietate. După masă a urmat strângerea corturilor şi pregătirea bagajelor pentru drumul către casă. Spre surprinderea liderilor, singurii care şi-au pierdut ceva au fost patru lupişori ai căror dinţi de lapte au căzut pe parcursul campului şi pe care sunt sigură că Zâna Măseluţă i-a răsplatit cum se cuvine la ajungerea lor acasă.

Una peste alta, Baloo a fost foarte încântat de prestaţia lupişorilor promiţând că îi va invita şi la următoarele adunări din junglă, indiferent unde vor avea loc acestea. Aşteptăm şi noi cu nerăbdare următoarele provocări despre care am auzit că vor fi interesante de-a dreptul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.