Alte Chestii pe două roți

Pe 20 iulie, patrula Alte chestii, alături de Yeti a ieșit la o tură cu bicicletele. Astfel, ne-am întâlnit sâmbătă dimineața cu toții și am plecat spre Straja. Drumul a părut simplu la început, iar alături de pedalat statea râsul și buna dispozișie, până când panta de dinaintea satului ne-a luat o bună parte din energie și entuziasm, la acest lucru colaborând și ploaia tradițională de Sf. Ilie. Chiar dacă după această urcare eram plouați, atât la propriu cât și la figurat, coborârea ne-a revigorat, chiar dacă o curbă mai strânsă a facut câteva ,,victime”.

Din Straja am pornit spre Daia Română unde o a doua pantă ne-a readus entuziasmul. Ajunși în sat, ne-am bucurat de cateva minute de relaxare la umbra unui zid. Am cerut și puțină îndrumare și am fost dezamăgiți să aflăm că trebuia să ne întoarcem puțin.

Prima pantă
Prima pantă

Am pedalat spre Limba pe un drum îngust, la altitudine destul de mare ce ne-a dat posibilitatea să admirăm peisajul, iar văzând că orașul e așa aproape (poate și bomboanele Florinei) ne-a umplut de energie.

După prima pantă
Tot prima pantă

Ajunși la podul de la intrarea în Alba am decis să facem un mic ocol înainte de a merge acasa, pe la o piscină, iar acesta a fost momentul în care a fost creat și theme song-ul ieșirii : ,,Peste Mureș și prin Straja mergem la Paul și Mircea să ne vadă, Yeti știe drumul și am obosit, tot pedalând pe o pantă”.

La vale spre Ghirbom
La vale spre Ghirbom

Am plecat spre Alba în jurul orei 8, iar gândul la casă și la odihnă alaturi de claxoanele unor mașini ne-au antrenat să pedalam cât mai repede. Traseul s-a încheiat la intrarea în oraș unde toata lumea a fost de acord ca iesirea a fost una memorabilă.

Ultima urcare :)
Ultima urcare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.