O nouă ieşire, cu noi cercetaşi

În ultima sâmbătă din luna iunie, bucurându-ne că în sfârșit se anunță o zi însorită, am pornit cu rucsacul în spate și cu multă veselie spre dealul Mamut. Deși nu am fost întreaga patrulă, cei 8 care ne-am adunat am avut ocazia de a ne cunoaşte mai bine, fiind prima ieșire a patrulei cu noii membri.

Astfel, am pornit la drum, ne-am ajutat pe porțiunile mai grele ale traseului, am râs și am povestit, fiind înconjurați de peisaje minunate din natură.

Am fost surprinși să găsim un drum pavat chiar prin mijlocul pădurii, pe care te puteai plimba mai ceva ca pe bulevard, drum ce unește mănăstirea de la Valea Popii de Parcul Dendrologic. După două ore de mers sănătos, printre copaci, am ajuns în vârf. 1005955_183870308448375_1783106029_nAm urcat și ne-am odihnit puțin, după care am stabilit destinația: Ampoița (mai exact, gustoasele plăcinte de acolo).

Coborârea a fost de asemenea palpitantă: porțiuni sălbatice cu mușchi crescuți pe copacii căzuți la pământ și poienițe îmbietoare prin culoare și zumzet, înveselindu-ne cerul albastru și soarele darnic. La poalele dealului, un sătean ne-a direcționat pe un drum care ducea la Tăuț, iar de acolo am fost nevoiți să ne întoarcem la Ampoița. După expresia “La plăcinte înainte, la război înapoi”, am pornit-o pe marginea drumului, până la “Casa cu dor”, fiind că am obosit de atâta drum parcurs. Aici, într-un final, am savurat plăcintele vestite și ne-am răcorit, am împărtășit amintiri și idei. Au venit în vizită 3 seniori de la Centrul Local, care au mers apoi la cățărat, în timp ce noi ne-am întors cu microbuzul în oraș.

Mi-a plăcut foarte foarte mult acest prim hike al meu cu Cercetașii, o ocazie bună de a cunoaște persoane și locuri noi! Sunt convinsă că de abia așteptăm cu toții următoarea ieșire de patrulă!

One Reply to “O nouă ieşire, cu noi cercetaşi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.