Kaisen 5S Public la Aiud

Luni, 27 mai, temerarii au participat la igienizarea parcului municipal din Aiud, în cadrul proiectului “5S Public”. Acest proiect face parte din programul “Educație Kaizen pentru România” și este organizat de către Institutul Kaizen România, în parteneriat cu mai multe consiilile județene din țară (Alba Iulia, Oradea, Târgu Mureș, Brașov, București) și companii care implementează sistemul de management Kaizen privind îmbunătățirea continuă.În prima parte a zilei au avut loc sesiunile de prezentare ale Asociației Clean Up Japan, a acțiunilor și realizărilor acesteia, a programului “Educație Kaizen pentru România” și a proiectelor desfășurate din 2011 până în prezent.

300628_3079947934249_911795376_nA urmat apoi organizarea în echipe de lucru (cei 6 temerari fiind repartizați în echipa Supremia) și deplasarea în parcul Municipiului Aiud, unde fiecare echipă a primit o anumită zonă pentru igienizare. Aceasta a constat în strângerea gunoaielor și a resturilor din parc, în smulgerea buruienilor și pregătirea de zone în care să fie amplasate coșuri de gunoi, greblarea și aranjarea zonelor din jurul băncilor, a filigoriilor, aranjarea spațiului verde și îndepărtarea resturilor din zonă.

10582_3079946734219_2078077901_nActivitatea a durat până în jurul orei 12:00, dupa care fiecare echipă a strâns, curățat și predat echipamentele și ustesilele de lucru organizatorilor. A urmat apoi o scurtă sesiune de comunicare și feed-back final al participanților, poza de grup și deplasarea spre mijloacele de transport.

Ca și în celălalte acțiuni, temerarii au fost încântați de această activitate și au promis că vor participa și la următoarele acțiuni de igienizare, amenajare sau plantare de puieți.

Programul “Educație Kaizen pentru România” a început în 2011 și este compus din 2 proiecte “5S Public” și “Kaizen pentru Oameni și Natura”, și are ca scop dezvoltarea culturii civilizației orașelor din Romania, ordine, curățenie, menținere, dezvoltare și respect reciproc.

Programul a ajuns la a 6-a ediție în județul Alba, la toate edițiile participând și cercetașii Centrului nostru Local. Acțiunea 5S Public de luni s-a desfășurat în Municipiul Aiud, cu participarea Institutului Kaizen Romania, a Consiliul Judetean Alba, a Primăriei Municipiului Aiud, dar și a unor companii care implementează sistemul Kaizen – Supremia Grup, Jonson Controls, Suninprof Rotaprint, Hirchman Automotive și a invitaților din Japonia de la Asociatia Clean UP Japan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.