Prima aventură a lupişorilor, din noul an

După o lungă vacanţă de iarnă, perioadă în care lupişorii au moţăit la gura sobei, iată că a venit momentul ieşirii acestora din vizuină. Aşa că, sâmbătă, lupişorii s-au pregătit pentru “a lua cu asalt” marele Mamut, din imediata vecinătate a oraşului nostru.

La primul urlet al liderilor, au răspuns cu IAU IAU IAU 26 de lupişori, încă zgribuliţi, pentru că vremea şi vântul de afară erau destul de potrivnice pentru blăniţa lor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACu rucsăcelul în spate, căciuliţele şi pelerinele de ploaie pe ei, au pornit la drum. După o ascensiune de aproape o oră, am ajuns la marginea pădurii, unde, bineînţeles, lupişorii au luat o binemeritată pauză de masă pentru a-şi întări forţele. La haita lupişorilor s-a alăturat un nou prieten – Luli, care a alergat mai tot timpul în jurul haitei, lupişorii bătându-se pe lesa acestuia.

După Marele Urlet, împărţirea pe patrule şi strigătul patrulelor, a venit şi momentul în care lupişorii trebuiau să-şi dovedească cunoştinţele despre activităţile şi provocările pe care le au de trecut cei care doresc însemnele de merit pentru Lupişor explorator, sportiv, prieten cu natura şi cu animalele. Rând pe rând, lupişorii au explicat ce înseamnă să fii prieten cu natura, s-o îngrijeşti, care sunt animalele preferate de ei şi pe care le au în grija lor acasă, ce trebuie să cunoască un adevărat explorator şi ce trebuie să conţină rucsacul unui lupişor pentru un hike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABineînţeles, nu a lipsit jocul din activitatea noastră, aşa că, împărţiţi în 4 echipe, lupişorii s-au luptat şi au câştigat la jocul Ţară, Ţară vrem ostaşi.

A venit şi momentul întoarcerii către vizuinile noastre, deoarece ne ameninţa şi o burniţă care ne-a udat blăniţa pe tot timpul aventurilor, deci am luat-o la pas pe deal în jos. Lăbuţele lupişorilor nu erau obişnuite cu noroiul, aşa că unii dintre aceştia şi-au uşurat coborârea considerând dealul… tobogan şi, ştiind că încă este iarnă şi afară trebuia să fie zăpadă, au confundat zăpada cu noroiul!

Cam acestea au fost primele noastre aventuri din acest an, urmând să vă povestim despre multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.