Festivalul Luminii – ediţia a III-a

Sâmbătă seara a avut loc poate cel mai frumos și mai spiritual eveniment național pe care Cercetașii României îl organizează. Festivalul luminii, nu este doar un eveniment, ci reprezintă 2 ore în care cei prezenți sunt invitați să se bucure de liniște, de pace, de natură, de frumusețea lucrurilor mărunte. Aşa că, pe 19 mai, între Poarta I şi Poarta a III-a (zona Obelisc), am dat şi noi startul la cele 2 ore de Festival.

Pregatirea evenimentului a început cu mult înainte. De la găsirea materialelor pentru activități, pregătirea lor și până la realizarea celor 6000 de gulguțe. Încă de la orele 17:00 ne-am întâlnit în față la Obelisc pentru a pregăti ceea ce trebuia să fie un eveniment sincron în 23 de orașe din țară. Din păcate însă, încă de atunci în multe localități din țară deja se anulaze festivalul din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Stema Cetăţii Alba Carolina

Până la 21:30, aveam peste 3000 de gulguțe aprinse. Senzația serii a fost însă stema Cetății Alba Iulia realizată din gulguțe. Oamenii s-au strâns, au făcut poze și au plecat entuziasmați de ceea ce au văzut. Am avut atelier de jocuri, jonglerii cu poiuri, atelier de origami și măști venețiene, dar și atelier de caricaturi. Nu au lipsit nici decorurile cu ‘televizoare’ (cutii ce au poze lipite pe o parte şi lumânări în interior), gulguţe aranjate în formă de floare de crin şi în forma stemei Cetăţii Alba Carolina. Am avut de asemenea şi un graffiti realizat de unul din exploratorii noştri, scris frumos şi mare ‘Festivalul Luminii’. Şi pentru că ideea principală a fost redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte, aveam un stand pregătit unde trecătorii puteau să ‘doneze’ lucruri mărunte scrise pe hârtie în schimbul unor bomboane sau buchete cu mini-gulguţe. În acelaşi fel, publicul primea citate despre prietenie, iubire sau înţelepciune, de la ‘cavaleri ai luminii’ care se plimbau printre ei.

Standul cu 'Lucruri mărunte'

Toate au fost pregătite pentru a aduce un strop de fericire pe fețele albaiulienilor. Din păcate însă nu a durat mult. Deși am sperat că ploaia de va ocoli orașul, după doar jumătate de oră de festival tunetele și fulgerele au fost prea puternice, iar vântul răscolea totul în calea lui. Atunci am decis că festivalul nostru se încheie. Ceea ce în 4 ore s-a amenajat a fost strâns în 10 minute.

Deși a durat puțin, suntem bucuroși că am reușit să aduce bucurie în viețile oamenilor, să îi ajutăm să fie mai fericiți, mai tineri și plini de viață, să uite de grijile cotidiene, să se bucure de ceea ce îi înconjoară. Pentru asta însă mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizare, autorităților locale pentru înțelegere, ziarelor și revistelor locale pentru susținere, și nu în ultimul rând celor care au venit și au redescoperit frumusețea lucrurilor mărunte.

Mai multe poze pe pagina noastră de Facebook.

Cum a fost la primele 2 ediţii ale Festivalului Luminii în Alba Iulia puteţi citi pe site-ul nostru iar pentru detalii generale despre eveniment puteţi accesa site-ul principal al acestuia.

One Reply to “Festivalul Luminii – ediţia a III-a”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.