Ad Hoc medieval la Alba Iulia

Weekendul trecut au avut loc primele 2 zile din evenimentul Zilele Cetăţii Alba Carolina, un festival medieval cu scente, teatru, expoziţii de toate felurile, spectacole cu foc şi nu în ultimul rând muzică. Cam aşa am ajuns noi să intrăm în contact cu băieţii din trupa de muzică medievală, Ad Hoc.

Cei 6 “AdHoci” au venit să ne încânte Cetatea cu muzica lor şi fiind în strânse legături cu cercetaşii din Oradea, ne-au contactat şi pe noi. Şi ca să-i prezentăm cum se cuvine, ei sunt: Adi (vioară), Dan (tapan), Igor (chitară), Luci (percuţie), Paul (violoncel) şi Sergiu (vioară). Mai multe despre ei şi muzica lor puteţi găsi pe pagina lor de Facebook sau pe profilul MySpace.

Ad Hoc şi eXplo. Autor poză: Mădălina Doroftei.

Cât despre noi, cercetaşii din Alba, am avut nişte momente faine, am ascultat muzică medievală la concertul de sâmbătă, am auzit poveşti din toate părţile ţării (pentru că băieţii sunt din diferite oraşe, nu doar din Oradea) şi nu în ultimul rând, am cunoscut 6 oameni foarte faini. Pasionaţii au aflat mai multe despre genul ăsta de muzică şi despre instrumente, alţii s-au mulţumit cu conversaţii târzii şi plăcute. Cu toţii am avut însă de câştigat, iar publicul din Alba la fel.

Noi avem experienţă la cercetaşi cu oameni cu care te întâlneşti pentru prima dată şi ai direct o legătură dar asta se întâmplă în camp-uri şi altele de genul. Cu oameni non-cerce nu e întodeauna aşa simplu, mai ales dacă sunt şi “muzicanţi” (ca mulţi ajung sus şi uită să mai fie… ‘oameni’ 🙂 ). Dar totuşi se poate. Şi e foarte fain să vezi că se întâmplă lucrurile aşa de uşor, lucruri care în alte circumstanţe ar dura mult mai mult să se întâmple.

Deci dacă aveţi ocazia să daţi de ei pe la voi prin oraş, ‘mereţi’ (mergeţi) să-i ascultaţi :). Pentru că-i musai şi că merită, din oameni deosebiţi iasă muzică deosebită…

Azi vor cânta în Bucureşti, în Club A, unde sunt în semifinala “Trofeului Club A”. Noi le urăm succes şi sperăm să ne revedem curând.

One Reply to “Ad Hoc medieval la Alba Iulia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.