Primăvara la lupişori

Pe la toate colţurile se zvoneşte că a venit primăvara. Totuşi, animalele din junglă, mai neîncrezătoare din fire şi slăbite dupa iarna grea care a trecut, refuză să îşi părăsească adăposturile. Aşa că, pentru a se asigura că primăvara şi-a intrat în drepturi şi că îşi pot reîncepe activitatea, animalele au rugat lupişorii să iasă în natură, pentru a le aduce câteva dovezi.

Micii cercetaşi au fost atenţionaţi să observe dacă s-au dezgheţat râurile, dacă păsările au început să cânte sau dacă au răsărit ghioceii. Mesagerul acestei mari rugăminţi, a fost nimeni altul decât cunoscutul mesager al junglei, Chill.

Săritori ca întotdeauna, lupişorii s-au arătat dornici să îşi ajute prietenii. Astfel, sâmbătă dimineaţa, cu rucsăceii în spate, cu multă voie bună şi gata oricând, ne-am urcat în autobuz şi am pornit spre Feneşasa. Ajunşi acolo, am luat o mică gustare şi după ce ne-am reamintit marele urlet şi strigătele de patrulă, am urcat în pădure pentru a căuta vestitorii primăverii. Fără nici cea mai mică îndoială primavara venise. Cât vedeai cu ochii erau numai ghiocei, viorele şi ceva mai rar, brânduşe. Lupişorii au început să culeagă flori pentru mămici, bunici, surori, unii dintre ei dând chiar concurs de ‘cine strânge mai multe’.

După ce toată lumea a fost mulţumită de buchetele pe care le-a făcut, ne-am îndulcit cu câte o ciocolaţică şi după un joc de final, ne-am întors la autobuz. Pe drumul de întoarcere, ne-am gândit cum să formulăm o scrisoare pentru Chill, în care să îi spunem că poate anunţa animalele junglei că iarna a trecut şi întreaga natură ce revine la viaţă abia aşteaptă să le revadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.