După 4 zile de camp în Austria

Au trecut deja  aproape patru zile de când suntem în camp aici, lângă o fermă din satul Konigswisen, în Austria.

La început de hike

Duminică am ridicat corturile, ne-am instalat şi am făcut cunoştinţă cu patrulele austriece. Seara am avut un program special, cu cântece şi chitări, şi tot felul de invitaţi, de la familia care deţine ferma, la membri “veterani” ai grupului din Hoersching.

Luni şi marţi am fost plecaţi în hike, pe patrule, în zona din apropiere, prin partea rurală a Austriei, printre ferme şi prin păduri. Fiecare patrulă a avut un alt traseu, dar în final toate au petrecut o noapte în afara campului, unii sub cerul liber, alţii într-o şcoală, la o fermă sau chiar în alt camp de cercetaşi.

Deşi luni dimineaţa am plecat pe ploaie, până seara vremea s-a îndreptat, şi marţi toate patrulele au oprit la ştrand sau la un lac pentru bălăceală, cu excepţia patrulei Elemenţi, care au facut acelaşi lucru, luni.

image
Înainte de a pleca pe traseul din Linz

Astăzi, cercetaşii austrieci ne-au organizat o excursie la Linz. De dimineaţa am ajuns aici cu autocarul, am urmat un tur ghidat într-un muzeu al “viitorului”, ARS Electronica şi apoi am văzut oraşul de deasupra, pe un traseu special care ne-a dus pe acoperişurile unor clădiri din centrul oraşului.

Chiar dacă am fost puţin arşi de soarele puternic din ultimele zile,  toate hike-urile au decurs fără incidente neplăcute şi suntem toţi bine. Nu ştim când vom mai avea internet, dar în camp avem semnal, şi telefoanele liderilor pot fi încărcate direct în camp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.