Festivalul Luminii 2011

Vreau să încep prin a spune, în numele Centrul Local “Axente Sever”, că ne pare sincer rău pentru toţi cei care nu au reușit să țină festivalul în data de 7 mai, sunt mai bine de 5 orașe care au anulat în ultimul moment evenimentul din cauza condițiilor nefavorabile ale vremii. Suntem alături de voi, vă susținem și promitem să fim prezenți la cea de-a doua ediție sincron din acest an. Știm și noi cât de neplăcut e să amâni totul în ultimul moment, iar atunci a fost alături de noi o țară întreagă, aşa că vom face și noi același lucru.

Poarta a IIIa a Cetăţii, o floare de crin şi televizoare

Festivalul Luminii s-a desfășurat pentru a doua oară în Alba Iulia, în data de 7 mai, de data aceasta în Cetatea Alba Carolina, la poarta a III-a a Cetății.

Cu un total de peste 4000 de gulguțe, tot atâtea lumânări aprinse, aproape 2 saci de pietricele (era nevoie, bătea vântul și la noi), peste 60 de poze atât din activitățile centrului local, cât și a unor artiști locali, 2 băieți ce făceau caricaturi, trupa de teatru Skepis alături de exploratorii noștrii, un clovn asaltat de zeci de copii, mai mici și mai mari, chitariști, origami, lupișori care fugeau în toate direcțiile și ajutau pe toată lumea, mirese care își făceau poze printre gulguțe, o mulțime de oameni impresionați, și nu în ultimul rând o echipă unită, formată din lupișori, temerari, exploratori, seniori și lideri. Cu toții au muncit la fel de mult și le mulțumim pentru asta.

Am avut o săptămână plină, am tras mult ca acest festival să iasă bine și ne-am rugat să avem parte de vreme bună. Încă de dimineață au început telefoanele să sune, afară bătea vântul și era foarte înnorat, și întrebarea tuturor era „Mai facem sau nu festivalul?”. Am hotărât să mergem înainte, la ora 9 să fie totul pregatit și să vedem atunci ce și cum vom face. Pe la ora 6, când ne-am apucat de treabă, a început ploaia, dar spre norocul nostru nu a durat mai mult de 15 minute. La 9 toate gulguțele au fost aprinse, iar noi mulțumeam că vremea a ținut cu noi, cerul era senin și se vedea și luna.

Gulguţă

Am avut parte de un festival frumos, am postat și online poze live, am vrut ca nu doar cei prezenți la Alba Iulia să aibă ocazia de a vedea ce facem noi, ci o lume întreagă, și zicem noi, am avut și succes. Totul s-a încheiat frumos, oamenii veniți să ne vadă au fost mulțumiti și totodată impresionați, iar mesajele lăsate de aceștia pe panoul nostru ne-au confirmat că lumea mai crede că lucrurile mărunte sunt cele mai frumoase și că acestea trebuie apreciate.

Deși cu toții am fost obosiți și inghețați, după ce am reușit să strângem tot, am mers la un mic after party, pentru a sărbători ceea ce numim noi un super festival.

Mulțumim staffului pentru munca depusă, mulțumim sponsorilor și partenerilor, dar și celor din țară care au fost alături de noi, care ne-au sunat pe parcursul zilei sau care au fost online alături de noi.

Mai multe poze aiciFestivalul Luminii 2011 (Pozele sunt realizate de către Irina Bumbuc, Tudor Morar şi Andra Toth)

Detalii despre ce înseamnă Festivalul Luminii puteţi afla accesând site-ul evenimentului: www.festivalul-luminii.ro

One Reply to “Festivalul Luminii 2011”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.