Căsuţe pentru păsărele

După luminatele sărbători pascale, când lupişorii au stat prin preajma părinţilor, ajutându-i la treburile casei, aceştia şi-au reluat activităţile caracteristice şi au iesit din nou în natură. De această dată, am poposit în poieniţa de la poalele Mamutului.

Deşi vremea părea că vrea să ne strice planurile, am ignorat cei câţiva picuri de ploaie şi ca nişte adevăraţi cercetaşi, am făcut tot posibilul pentru a ne duce planurile la bun sfârşit. Este bine ştiut faptul că lupişorul este prieten cu animalele şi face tot ce îi stă în putinţă pentru a le proteja.

Meşterim la căsuţe

Tocmai de aceea, scopul principal al ieşirii din această săptămână, a fost construirea de căsuţe pentru păsărele. Având la dispoziţie toate cele necesare (lemne, cuie şi un ciocan) ne-am pus pe treabă. Impărţiţi în patru echipe, ne-am mobilizat repede şi folosindu-ne îndemânarea, dar mai ales imensa dorinţă de a le face micilor vieţuitoare un adăpost, am construit nişte căsuţe de toată frumuseţea.

Pentru că nici distracţia nu putea lipsi de la o asemenea ieşire, în timp ce o echipă muncea la căsuţă, celelalte trei se jucau.

Astfel, am avut din nou parte de câteva ture de schi – vara, am fost în vizită la hipodrom, ne-am bucurat de încă o întâlnire a Piticilor cu Uriaşii, am aruncat Năvodul peste agerii lupişori şi în cele din urmă, ne-am relaxat făcând o pizza. După ce toate căsuţele au fost numai bune de pus în copaci, ne-am strâns cu toţii să mai facem nişte gulguţe, căci se apropie Festivalul Luminii şi trebuie să-l întâmpinăm cum se cuvine.

Căsuţele şi meşterii 🙂

Ieşirea nu se putea încheia mai bine, cu o scurtă lectură a unui fragment din Cartea Junglei. Mowgli tocmai a fost supus sfatului haiticului şi soarta lui este în mâinile acestuia. Oare ce ii rezervă viitorul? Doar următoarea ieşirea a micilor cercetaşi ne va dezvălui acest mister.

 

Mai multe poze găsiţi aici: Căsuţe pentru păsărele

One Reply to “Căsuţe pentru păsărele”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.