Lumina Păcii de la Betleem

Acum mai bine de 20 de ani cercetaşii austrieci din Viena au pornit un proiect intitulat “Lumina Păcii de la Betleem”, prin care doreau să transmită un mesaj de pace la cât mai multă lume. De atunci, în fiecare an, ei merg la Betleem şi aprind o lumânare din peştera unde se presupune că s-a născut Iisus. Întorşi în ţară, ei organizează o ceremonie prin care Lumina de la Betleem este impărţită tuturor celor care doresc să o  primească. La această ceremonie participă delegaţii ale organizaţiilor de cercetaşi din Europa, şi de câţiva ani încoace şi din SUA, Mexic, Canada. În România, Lumina Păcii de la Betleem, ajunge de acum 16 ani, iniţiat de cercetaşii creștini din zona Moldovei.

În faţa Catedralei, după ceremonie

De la an la an, proiectul a luat amploare, iar în 2010, aproximativ 30 de centre locale au dorit să aducă Lumina şi în comunităţile lor. Lumina a ajuns şi la noi la Alba Iulia, în dimineaţa zilei de 13 decembrie, adusă de la Viena, de Tromppy (Elena Petrea) şi Adi Secal. Schimbarea mersului trenurilor cu o seară înainte ne-a cam dat planurile peste cap, dar am reuşit să ajungem la gară şi să ducem lumina acasă. Am avut grijă de ea să nu se stingă, iar sâmbătă seara am participat cu mic cu mare la o ceremonie organizată la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, la finalul căreia am împărţit lumina la cei prezenți.

Duminică dimineaţa, mai mulţi reprezentanţi ai Centrului Local au mers la diferite parohii din oraș şi împrejurimi şi au dus Lumina Păcii de la Betleem şi la acestea, unde va rămâne aprinsă până după Crăciun pentru a fi luată acasă de oricine doreşte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.