Zilele oraşului + 1 iunie în natură = Hai Hui in Alba Iulia

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile din Alba, au organizat zilele municipiului Alba Iulia. Una dintre activităţile importante a fost prezentarea ofertei educaţionale a şcolilor şi liceelor din oraş. Astfel că, fiecare liceu şi şcoală participantă a avut un colţ al ei, unde s-au organizat diverse activităţi şi s-au prezentat o grămadă de lucruri interesante. Spre exemplu, cei de la liceul sportiv au adus două panouri de baschet, cei de la liceul de construcţii au prezentat tot soiul de materiale.

Standul nostru

Majoritatea exploratorilor de la noi sunt elevi ai Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan”, prin urmare conducerea liceului ne-a solicitat sprijinul în organizarea evenimentului. Duminică, 30 mai, era planificată activitatea de “1 iunie în natură”, un proiect sincron cuprins în “100 de idei de educaţie nonformală” şi destinat temerarilor. Cum cele două evenimente s-au nimerit în acelaşi weekend, am decis să le combinăm şi să organizăm un traseu prin oraş, cu provocări de orientare, noduri, cultură, dar şi cu provocări distractive.

Toată săptămâna trecută am tot plănuit şi am format echipe de cercetaşi, responsabile de câte-o provocare. Temerarii au avut partea de provocări cu specific cercetăşesc, iar exploratorii provocări legate de prezentarea liceului HCC şi specificul cultural al oraşului.

Probă din traseul prin oraş

Sâmbătă şi duminică am fost prezenţi la standul nostru de unde se dădea startul traseului şi pe care l-am decorat cum am ştiut noi mai bine. Am avut eşarfe (dar nu de vânzare :)), badge-uri şi poze din campuri.

În ambele zile ne-a cam plouat şi lumea nu prea avea chef de plimbat prin oraş. Cu toate astea am reuşit să îi convingem pe câţiva că merită să accepte propunerea noastră şi să ia parte la zilele oraşului într-un mod mai altfel decât o faceau în alţi ani. Ne-am bucurat să avem echipe formate din copii de şcoală primară şi părinţii lor, colegi de-ai temerarilor şi exploratorilor noştri, studenţi, membri ai Crucii Roşii. Cel mai tare ne-am bucurat când duminică a participat şi o echipă de copii de la aşezământul “Sfântul Vasile” cu care am mai colaborat  şi în alte activităţi.

Medalioane

Toţi participanţi ne-au mărturisit la final că le-a plăcut, că nu se aşteptau să se distreze aşa de mult şi că nu le-a părut rău că au renunţat la simpla plimbare printre standuri pentru provocarea noastră. Noi le-am pregătit bomboane şi mici medalioane de lemn confecţionate de noi.

Cercetaşii implicaţi în eveniment, au avut parte de surprize din partea “drăcuşorilor”, iar seara de câteva ore de jocuri cercetăşeşti.

 

Poze găsiţi la Forina şi la Andra deocamdată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.