Pregătiri pentru “Festivalul Luminii”

Festivalul Luminii este o activitate initiata acum cativa ani la Cluj, iar din 2008 a devenit un festival sincron, desfasurat in acelasi timp in mai multe orase din tara. Data initiala a festivalului, era undeva prin decembrie, inainte de Craciun si avea ca idee descoperirea frumusetii lucrurilor marunte, dorind sa se creeze o atmosfera placuta cu ajutorul cutiutelor de hartie cu lumanari aprinse, muzica, ceai cald, arta teatrala, jocuri.

in poienita de pe Mamut

Din cauza vremii, s-a luat decizia ca anul acesta, festivalul sa se desfasoare in martie, sperand ca de data asta, primavara sa nu fie asa capricioasa ca si iarna si sa permita desfasurarea activitatii in conditii cat mai bune. Cum, in martie, nu mai avem de pregatit un UP sau sa ne revenim dupa un UP, am hotarat sa ne alaturam si noi in proiectul sincron de organizare a Festivalului Luminii 2010, pe langa Bacau, Bucuresti, Cluj-Napoca, Hunedoara, Miercurea Ciuc, Pascani, Radauti, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara.

Am inceput sa ne intalnim si sa cautam idei cum sa aranjam cutiutele, cum sa le facem, cate, cat de mari, ce activitati sa facem pe perioada festivalului. Totul ca in 13 martie la ora 19:00, cand se da startul, sa fim cat mai pregatiti si sa reusim sa organizam un festival de succes.

Aveam ca target pentru cutiute 2000 de bucati, asa ca am inceput  din timp. Temerarii in iesirea din poienita au dat startul productiei. Exploratorii s-au mobilizat, iar dupa ore au impaturit si ei cateva sute de coli de hartie. Seniorii, care pe unde se aflau, au facut si ei cateva. In final, am depasit targetul si am reusit sa avem peste 3300 de cutiute.

Cei care doriti sa petreceti cateva ore frumoase sambata seara, va asteptam in parcul Custozza, din fata Universitatii 1 Decembrie Alba Iulia, de la ora 19:00 sa va bucurati impreuna cu noi de peste 3000 de cutiute cu lumanari aprinse, cateva cantece la chitara, sa deveniti personaje din piesele lui Caragiale sau sa va amintiti de jocurile copilariei.

One Reply to “Pregătiri pentru “Festivalul Luminii””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.