Festivalul Luminii 2010

Sambata, 13 martie 2010 a fost ziua dedicata Festivalului Luminii. La 16:30 a fost ora de intalnire in parcul Custozza, ca sa incepem sa aranjam cutiutele. Temerari, exploratori, seniori si lideri au fost prezenti la ora stabilita. Cu o zi inainte a nins un pic prin Alba Iulia asa ca ne era putin teama ca nu cumva vremea sa ne strice planurile. Nu a nins, dar de la o vreme a inceput sa bata vantul si cutiutele noastre zburau care incotro. Nici lumanarile nu era suficient de grele pentru a le tine locului, asa ca am apelat la pietrisul de pe un drum din apropiere.

Festivalul Luminii Alba Iulia - la aranjat de cutiute

A fost o adevarata munca de echipa. Fiecare alee avea echipa ei. Unii desfaceau cutiutele, altii le puneau lumanari, cineva le aranja si altcineva le facea cadou niste pietricele sa nu zboare. Alta echipa s-a ocupat de floarea de crin din mijlocul parcului, iar “televizoarele”, niste cutii de carton pe care am lipit poze din activitati cercetasesti, listate pe foi de calc, au devenit sarcina unei alte echipe. La intrarea aleilor din parc am construit niste porti, ca sa ne aratam si tehnica in constructii cercetasesti, pe care am prins afise cu festivalul si cu celelalte orase in care se desfasura evenimentul.

Pe la 18:30 am inceput sa aprindem lumanarile, iar peste vreo jumatate de ora majoritatea aleilor erau luminate de cutiute. Albaiulienii au raspuns invitatiei noastre de a se bucura de “frumusetea lucrurilor marunte”. Am vazut oameni de toate varstele, de la copii de 1-2 ani pana la oameni varstnici, toti incercand sa participe la cat mai multe din activitatile organizate de noi. Chitaristii au dat un adevarat concert, trupa Skepsis a initiat participantii in tainele actoriei, iar jocurile copilariei (steaua, sotron, coarda, gasca) au fost atractia serii pentru tineri.

echipa Axente - Festivalul Luminii 2010

Am primit multe cuvinte de lauda care ne faceau sa ne simtim mandri ca suntem cercetasi si ca am reusit sa organizam Festivalul Luminii si la Alba Iulia, dar ni s-a sugerat totodata ca o editie urmatoare sa fie mai in vara, cand e mai cald si s-ar putea sta mai mult afara.

Poze de la festival puteti vedea de la Ioji si de la Paul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.