Kaizen pentru Oameni și Natură

Centrul local Axente Sever din Alba Iulia, a participat pentru a șasea oară la Programul “Promovare KAIZEN în viața publică din România” – “Kaizen pentru Oameni și Natură”

Actiunea ”KAIZEN pentru Oameni și Natură”, își propune să promoveze cultura KAIZEN în rândul cetățenilor, prin utilizarea armonioasă a resurselor interioare de care un județ dispune: Oamenii, Natura și Economia. În proiect au fost implicați Institutul Kaizen România, Primaria localității Ciugud, Ocolul Silvic Alba Iulia, Grupul școlar din Ciugud, Supremia Grup, precum și alte unități care implementează sistemul de management Kaizen și desigur cercetașii din Alba Iulia.

Acesta este un program care se desfasoară încă din 2012, noi fiind prezenți la fiecare ediție până astăzi.

DSC_0654_largeAnul acesta am participat cu peste 40 de exploratori și temerari, la plantarea de tineri arbori în zona din vecinătatea terenului de fotbal din localitatea Ciugud, unde am plantat aproximativ 140 de puieți.

Zona de plantare a fost aceeași cu cea din anul trecut, obiectivul fiind reîmpădurirea zonei în urma incendiului care a ars puieții plantați în anul anterior.

Am reușit să ne mobilizam și să plantăm peste 100 de puieți cu toate că vremea nu a ținut cu noi, vântul a bătut continuu și cu putere, dar a gonit norii de ploaie de deasupra zonei de plantare.

DSC_0666_largeAcțiunea în sine și prezentarea de dinaintea activității au fost bine venite și cu această ocazie, temerarii și exploratorii au avut posibilitatea să conștientizeze importanța implicării omului în natură, în protejarea și regenerarea acesteia, pentru a trăi într-un mediu plăcut și curat, în armonie cu natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.