Sezonul toamna-iarna al Cercetasilor

Chiar dacă a trecut ceva timp de când noi, cercetașii din Alba, am povestit despre acțiunile noastre aici pe site, ele s-au întâmplat, și au fost multe, atât de multe încât nu am avut timp sa scriem despre ele. Astăzi însă vă voi povesti toate aventurile noastre din sezonul toamnă – iarnă.

Avem multe de povestit, așa că m-am gândit că fiecare dintre unități merită să fie în centrul atenției.

Seniori și Lideri

dsc_5546_largeE de la sine înțeles că în ultima perioadă liderii au fost prinși cu activitățile unităților, însă pe ici pe colo ne-am făcut timp și pentru noi. În toamnă ne-am organizat tradiționala Ieșire de Toamnă a adulților, de această dată în Parâng. Încercăm să ne strângem în această formulă, lideri, voluntari adulți și prieteni ai cercetașilor, alături și de seniori, pentru a unii grupul de adulți cercetași, pentru seri de jocuri și socializare. Și dacă totul merge bine și pentru povești despre activități și planuri viitoare. Munții Parâng au fost o locație nouă pentru activitatea noastră, dar unde am putut să profităm de vremea bună de afară și să ne bucurăm de primii pași prin zăpadă atât pe Vârful Parângul Mic cât și pe traseul către Parângul Mare.

Și să nu uităm de Petrecerea de Crăciun unde liderii și seniorii, alături de adulții Centrului Lbrg_5859_largeocal au făcut o petrecere adevărată la care a ajuns chiar și Moș Crăciun. Câteodată merită să lăsăm bocancii și geaca de munte acasă și să testăm pantofii și papionul sau cravata.

Nici seniorii nu s-au lăsat mai prejos, și deși au ales alt munte, au avut parte de o serie de aventuri de neuitat. De la prima experiență cu Juzy (mașina noastră dragă) și până la urcarea nocturnă spre Sâmbăta. Ieșirea de toamnă a Seniorilor a fost o colaborare cu Centrul Universitar București și a avut loc în Munții Făgăraș.

Seniorii însă au proiectele lor de dezvoltare personală, iar în această toamnă am ajutat comunitatea cum am putut noi mai bine. La începutul lunii noiembrie am participat la o campanie de donare de sânge, în Cluj. Am ales să facem acest lucru, fiind un serviciu pe care îl putem face comunității, atunci când o facem periodic, consecvent. Și ne propunem să donăm o dată la 10 săptămâni. Un al proiect care se apropie de final, este ”Donează o Carte, du povestea mai departe” unde am reușit să strângem aproape 200 de cărți menite să ajungă la oamenii din Centre de vârstinici. O parte dintre acestea au ajuns deja la Căminul de vârstinici Hermina din Gilău, iar celelalte așteaptă cuminți să fie transportate către noua lor bibliotecă. Detalii despre proiect aici.

eXploratori

În Campul de Vară al Centrului Local, pe vremea când călătoream prin Africa, trei dintre patrulele noastre de eXploratori au plecat mai departe în aventura lor cercetășească, de această dată individual, depunându-și promisiunea de senior. Astfel că unitatea noastră Thor a rămas tare micuță. Însă nu pentru mult timp. În octombrie aveam deja cereri peste cereri, liceeni care își doreau să se înscrie la cercetași. Ne-am conformat, iar în toamnă am primit în unitatea noastră o gașcă de copii frumoși și dornici de a crea o lume mai bună în jurul lor. Astăzi suntem 5 patrule de eXploratori – Cărămida de Florida, Draconii, All41, Morcoveii și Scârțanii. Am învățat ce înseamnă cercetășia, am descoperit câteva jocuri clasice ale Centrului Local, ne-am format patrule și ne-am ales și un nume. După prima întâlnire cu responsabilii de patrule, am descoperit cum ne vom organiza în perioada următoare și ne-am planificat activitățile, unele dintre ele au avut loc iar altele sunt deja puse în calendar și urmează să se întâmple. Am învățat noduri pentru construcții, am ieșit la patinuar între sărbători, o parte dintre noi ne-am înscris și la RoJAM, pregătim un Treasure Hunt în oraș și plănuim să mergem în februarie în Campul de Unitate al eXploratorilor. Se pare că începem anul cu bine și ne dorim să îl menținem tot așa. img-20161229-wa0004_large

Temerari

Temerarii au avut parte de aventuri și voie bună, însă și de proiecte de implicare în comunitate. De la organizarea unui treasure hunt pentru temerarii clujeni veniți în vizită și până la provocăriile din concursul ”Aventura Temerarului”. Însă de departe, cea mai importantă activitate a unităților de temerari, la finalul acestui an, a fost pregătirea și gătirea de prăjituri și mersul la colindă. Nu oriunde, ci la personalul de gardă din cadrul serviciilor de urgență: Poliție, ISU și Pompieri, UPU și Salvare. Am primit mulțumiri și aprecieri și am fost colindați la rândul nostru. Și le mulțumim și noi că sunt acolo pentru noi în caz de nevoie, fie iarnă fie vară, sărbători sau alte evenimente. dsc_0889_large

dsc_0872_largeÎnsă nu e tot. Temerarii au sărbătorit 1 Decembrie la Muzeul Unirii, și-au stabilit noile patrule în această toamnă, s-au jucat Boardgames-uri și au ieșit la plimbare atât pe Mamut cât și la Cetea.

Lupișorii

Veseli, activi, sportivi și prieteni cu toată lumea! Așa sunt ei de felul lor. Sezonul toamnă – iarnă i-a prins în febra activităților. Ieșiri la film, desene pe hârtie, construit mascote din plastelină, ieșiri pe Mamut și multe multe jocuri. Cei mai mici și mai noi dintre lupișori s-au acomodat cu cercetășia, iar cei mari s-au distrat în compania colegilor de patrulă. Sfârșitul de an i-a prins confecționând ornamente pentru bradul de Crăciun și strângând pachete pentru bunicii de la Azilul de bunici din oraș. Aceștia au mers chiar și cu colinda, și fără prea multe pregătiri au susținut un concert demn de prezentat la Casa de Cultură (dar pentru asta mai așteptăm să mai creștem un pic). Am cântat, am împărțit cadouri și am povestit cu bunicii aflați acolo. Acum se bucură de zăpadă și așteaptă primăvara să poată alerga din nou, ca niște lupișori adevărați.
img_20161217_150544_large

Acestea fiind spuse, eu, Păstrătorul de Amintiri al Centrului Local, vă urez în numele tuturor cercetașilor albanezi, La mulți Ani! Un an nou mai bun și mai frumos, plin de aventuri pe munte, creste line și vreme bună, activități cu cercetașii, râsete și voie bună! Să aveți un an exact așa cum vă doriți!

La final de an să lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o acum și să fim Gata Oricând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.