Pe locuri, fiți gata, start … la aventură!

Temerarii Centrului nostru Local au început un nou an cercetășesc printr-o ieșire în parcul de aventură. Am profitat de zilele de toamnă lungă și le-am propus temerarilor să își testeze abilitățile de cățărare și “frica de înălțime”. Am organizat o ieșire la Aventura Parc, unde fiecare temerar, echipat corespunzător a parcurs un traseu sau două, cu grade diferite de dificultate, în funcție de vârsta și înălțimea lui.

Să pornim în aventură: pentru a avea acces și echipament disponibil am luat legătura cu reprezentanții de la Aventura Parc, și ne-am rezervat câteva ore în parc. Am stabilit ca punct de întâlnire Parcul Dendrologic, iar cele 10 minute de mers pe jos până la parcul de aventură au fost numai bune pentru a ne face încălzirea.
12036799_875709469165854_4526531016127213988_nLa Aventura Parc am fost primiți cu veselie, cu un covor de brândușe, care după ploaie își țineau căpșorul aplecat de greutatea stropilor de apă. Ne-am echipat rapid, iar după o scurtă instruire am fost trimiși pe trasee. Am avut și un Lider dornic de adrenalină, care a dorit să-și învingă teama de tiroliană. Răsplata pentru finalizarea unui traseu, era un delicios biscuit cu ciocolată. S-ar putea ca asta să fie explicația pentru care temerarii noștri erau ca niște maimuțici prin junglă.
12038072_875709609165840_3716889085837253223_nCopiii au pornit pe diferite trasee, unele mai ușoare, altele mai grele, iar liderii au pornit în urmărirea copiilor, ei pe sus, noi pe jos. Ne-am bucurat să vedem o unitate în care unul îl ajută pe celălalt, au răbdare și se încurajează unii pe alții, cum apare dorința de autodepășire și concurenta între ei, dorinta de a încerca să-și depășească limitele și de a încerca ceva nou, mai provocator. Cu proaspăta experiență din junglă, lupișorii ajunși peste vară în Ținutul Temerarilor s-au integrat foarte repede, și-au făcut prieteni noi printre temerarii mai vechi și au dovedit că sunt pregătiți pentru noi provocări în unitatea noastră.
Ziua a trecut cam repede, traseele au fost parcurse, biscuitii recompensă s-au terminat și ei. Am promis că la primăvară vom reveni, am predat echipamentul și am pornit spre Parcul Dendrologic unde ne asteptau părinții. Pe drum, fiecare temerar avea un sfat de dat despre cum a depășit un obstacol, despre cum a parcurs un traseu. A fost o zi cu provocări de care o să ne aducem cu drag aminte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.