Camp de eXplo- Șureanu

Într-o zi frumoasă de toamnă un grup fain de lideri s-au gândit să pună în aplicare un camp de eXploratori la cabana Șureanu. Zis și făcut.. Vineri, 23.10.2015, 17 cercetași s-au strâns în față la Electrica să fugă cât mai departe de invazia zombie care cucerise deja orașele din zonă și să găsească leacul pentru a salva omenirea.

 Drumul a fost plin de carii din cauza magmei zombii, dar în aproximativ 3 ore am ajuns la destinație, ne-am cazat rapid, am făcut focul și am mers la lacul din apropiere. Ne-a fost prezentat programul pentru următoarea perioadă de ședere la cota 1734m, am făcut 2, 3 poze si ne-am întors la cabană. Am mâncat prânzul și cina repede și ne-am pus pe zdrăngănit, cântat, compus până-n zori.

DSC_9993_large

Muntele nostru invadat de zombi

A doua zi dimineață la 7:30 ne-a fost dată deșteptarea –˃ catargul –˃ micul dejun. La 10 am plecat spre a cucerii vârful Șureanu. Înainte să plecăm am fost împărțiți în 3 echipe: B.R.E.M., Draconii, Floyd + Kapristania și am primit de făcut harta până la vârful Șureanu. Pe drum am povestit, am râs, am învățat să utilizăm corect busola, să construim o hartă, am cântat, ne-am oprit să facem poze, să admirăm peisajele cețoase, dar ne-am luptat cu puterile zombilor, Frig și Vânt. Cu atâta voie bună, am ajuns pe vârf. Ne-am luat porția de dulce, apă (înghețată) și am făcut un strigăt de CL foarte frumos.

DSC_0158_large

Câteva jocuri să ne încălzim

Când am ajuns la cabană, căldura mirifică ne-a lovit pe câțiva dintre noi, și am avut astfel parte de un pic de somn de amiază. Pe când ne-am trezit, ceața se ridicase și a ieșit soarele, iar liderii ne-au propus o ieșire pe pârtie. Ne-am jucat steaua, gașcă, british bulldog, la un minunat apus de soare. La sfârșit, înainte să plecăm, liderii ne-au pregătit o surpriză, aceea că 4 dintre cercetași să își depună promisiunea. Un moment emoționant pentru cei 4 fantastici. Cum a plecat soarele, s-a lăsat noaptea și frigul. Ni s-a pregătit o orientare pe timp de noapte destul de lejeră pentru cei care sunt la început.

DSC_0228_large

Momentul depunerii promisiunilor de eXplorator

În ultima zi am fost lăsați să dormim mai mult, noroc că am prins schimbarea ceasului. Pe la 10 Yeti ne-a adunat pe toți la lac și ne-a învățat cum funcționează treaba cu eXploratorii, marele proiect, ne-a spus despre Cetate, cadrul simbolic la eXploratori și cele 4 etape ale dezvoltării noastre personale. Ne-a explicat care sunt etapele pentru organizarea unui festival mare ( UP de exemplu) și multe altele.

Am ajuns toți cu bine acasă, bucuroși de ceea ce am realizat, ca am distrus invazia zombii, dar mai ales nerăbdători și cu gândul la următoarea ieșire.

Acest articol este în categoria Exploratori și are tag-urile , , , . Bookmark aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *