Campul Național de Lupișori

În jurul lunii iulie lupişorii din ţară au aflat o ştire terifiantă- Mowgli fusese răpit. Sursele lor i-au îndrumat pe toţi către Comăneşti, judeţul Bacău, aşa că, în 26 iulie, s-au adunat în camp cei mai curajoşi lupișori să meargă în recuperarea prietenului lor. Printre lupişori s-au aflat şi două patrule din Centrul nostru Local, sperând ca alături de ceilalţi purtători de eşarfă galbenă să reuşească să-l aducă acasă pe Mowgli teafăr şi nevătămat.


DSC_9852Aventura a început prin a-i căuta pe cei 8 prieteni ai lui Mowgli pentru a putea primi mai multe indicii despre ce s-a întâmplat cu el. Căutarea însă nu a fost deloc una fără peripeţii; vremea instabilă i-a făcut pe lupişori să se întoarcă de câteva ori la bârlog ca mai apoi să trebuiască să ducă la bun sfărşit o provocare pentru a putea continua misiunea. Din fericire, lupişorii au fost descurcăreţi şi au reuşit la sfârşitul zilei să îi găsească pe toţi, lucru pe care l-au şi sărbătorit alături de aceştia cu cântece de chitară fredonate în jurul unui foc de tabără.
DSC_8519Pentru a afla mai multe detalii despre unde s-ar putea afla Mowgli, lupişorii au pornit a doua zi în cercetarea zonei adiacente campului, poate, poate vor găsi ceva indiciu. Aşadar, au pornit cu toţii spre orașul Comănești, unde au vizitat staţia de pompieri, Muzeul Dimitrie Ghica și au participat la numeroase ateliere de creație unde au pictat pe gărduleț şi pe capace, au cântat și au dansat pentru a da de ştire răpitorilor că sunt pe urmele lor. De asemenea au participat la atelierul de prim ajutor în caz că Mowgli ar fi fost rănit şi la ateliere cercetășești pentru a fi cu adevărat pregătiţi să-i înfrunte pe răufăcători. Acolo au invățat cum să construiască un suport pentru apă, adăpost de ploaie și scară. Mai apoi au imortalizat prezenţa lor acolo prin momentul imagine care a avut loc în Parcul Central al orașului. Cu toate că supărarea era mare fiindcă încă nu reuşiseră să dea de Mowgli, şi-au adus aminte că lupişorul este vesel drept urmare au început să cânte şi să danseze împreună cu ceilalţi lupișori.
11754543_992824874082776_7857380008718014300_oA treia zi i-a găsit pe toţi în camp unde au participat la ateliere pentru insignele de merit astfel că au învăţat să aibă o igienă orală exemplară pentru insigna de Lupişor Sanitar; au învăţat să distingă plantele medicinale pentru cea de Lupişor prieten cu natura; au ascultat legenda Meşterului Manole pentru insigna de Lupişor etnograf; au preparat frigărui din fructe pentru cea de Lupişor bucătar; au cântat cu instrumentele realizate de ei pentru insigna de Lupişor muzician, iar în final au compus o scrisoare pentru cei dragi pentru insigna de Lupişor jurnalist. În a doua parte a zilei, au participat la Olimpiada lupişorilor unde fiecare patrulă a avut ocazia să-şi arate îndeletnicirea la provocări ca recunoaşterea lucrurilor din scorbura cu surprize, construirea unui turn din jeleuri şi scobitori, alergarea în saci de rafie sau construirea unei liane care să ţină toată patrula. Pentru că s-au pregătit cu spor tot anul și au lucrat în echipă, patrula Bob cu Bob a luat locul 3, iar Albanezii fantastici prima mențiune.
DSC_9570Ziua a patra a adus şi cea mai mare reuşită pentru toţi lupişorii care, după ce şi-au însuşit cunoştinţe despre aprinderea corectă a focului şi orientarea cu busola şi după ce au trecut de mersul pe podul maimuţelor şi escaladarea pe zid, şi-au unit forţele pentru a-l salva pe Mowgli şi a-l aduce lângă ei, în camp. Din păcate, ploaia şi-a făcut simţită prezenţa în Junglă, motiv pentru care lupişorii au fost nevoiţi să se mute din camp într-o sală de sport a unei școli din orașul Comănesti. Pentru că optimismul câştigă întotdeauna în faţa situaţiilor neplăcute, moralul prichindeilor a atins cote maxime când unul dintre lupişorii albanezi le-a amintit celorlalţi că şi festivalul Unitate si Prietenie se desfăşoară într-o sală de sport şi că măcar pentru seara respectivă simt şi ei o părticică mică din ceea ce înseamnă UP-ul.
11227955_992824860749444_5447247895451480053_oUltima zi a fost una de socializare cu membrii staffului astfel că lupişorii au particpat la diverse activităţi cu aceştia, în timp ce liderii au fost invitaţi la Sesiunea pentru lideri însoţitori. Seara a adus cu sine fiesta unde, pe lângă cântece şi dansuri, lupişorii au avut grijă să înştiinţeze pe toată lumea că cercetaşii sunt acolo prin tradiţionalul strigăt „Cercetaşi! Gata oricând!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.