Festivalul Luminii la Alba Iulia

Festivalul luminii a apărut ca idee în 2004, când câțiva cercetași din Cluj Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurilor mărunte din viața lor. Unindu-și forțele, au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat pe atunci Seara Viselor Împlinite.

Atunci, clujenii au așezat pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de gulguţe (cutiuțe confecționate din hârtie), cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor și dorința de a deveni realitate. Festivalul a continuat, în următoarele 3 ediţii, fiind foarte bine primit și crescând de la 200 de lumânări, la mii şi la tot mai mulţi voluntari şi organizatori.

În 2008, apare pentru prima dată ideea extinderii lui de la Cluj la nivel național, fiind preluat de cercetașii din 9 alte orașe. Evenimentul a fost din nou un succes pentru 7 din ele, fiind amanat din cauza vremii în celelalte 2. În 2009, realizarea festivalului se mută în luna martie, urmând să aibă loc cea de-a doua ediţie în următorul an. Anul acesta, Festivalul Luminii se va desfășura în data de 19 mai, în acelaşi timp, în 23 de locații din țară (Alba Iulia, Arad, Bacau, Bistrita Nasaud, Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj Napoca, Deva, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Onesti, Oradea , Pascani, Pildesti, Ramnicu Valcea, Seini, Targu Jiu, , Timisoara, Tirgu Mures și Tulcea).

La Alba Iulia suntem la a 3-a ediție a festivalului, și sperăm ca și în acest an să reușim să redescoperim alături de cei care vor fi prezenți, frumusețea lucrurilor mărunte. Vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de facebook, pe pagina evenimentului dar și aici pe site, pentru mai multe detalii. Ce vă putem spune însă, este că pregătirile sunt în toi și așteptăm cu nerăbdare ziua de sâmbătă.

One Reply to “Festivalul Luminii la Alba Iulia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.