2%

Ce este 2%?

2% este o prevedere a Ministerului Finanţelor Publice, prin care o persoană poate direcţiona 2% din impozitul anual pe venit, către o organizaţie non-profit, unitate de cult sau pentru o bursă privată.  Prin această masură, cetăţenii pot decide în mod direct ce se întâmplă cu o parte din impozitul plătit către stat.

Mai multe detalii despre 2% puteţi găsi pe site-ul dedicat, doilasuta.ro. De asemenea, am actualizat profilul asociaţiei, pe care îl puteţi găsi aici.

La ce sunt folosiţi banii obţinuţi dintr-o campanie 2%?

Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia, al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României foloseşte sumele obţinute prin măsura 2% în principal pentru achiziţionarea de echipament (corturi, unelte, veselă, etc) necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţilor Centrului Local.

Din 2016, sumele obținute din 2% merg direct către proiectul nostru – Centrul Cercetășesc Alba Iulia.

Anterior, am folosit sumele obținute din 2% în scopul facilitării dezvoltării de activități cercetășești, în special pentru baza materială:

 • să cumpărăm 8 corturi de 3-4 persoane pentru a facilita ieşirile cu patrula;
 • să cumpărăm 2 corturi austriece, de dimensiune mai mare, utile mai ales unității de lupișori
 • să dotăm fiecare unitate (temerari, exploratori, seniori) cu unelte, veselă şi alte materiale utile într-un camp de unitate.
 • să ne dotăm cu un cort de bucătărie potrivit pentru amenajarea unei bucătării de camp, veselă, arzătoare şi alte echipamente necesare gătitului în camp;
 • achiziţionarea unor mese şi bănci pentru sediu şi de asemenea alte obiecte necesare acolo, precum un panou pentru afişare şi o tablă de scris.
 • să completăm stocul de materiale, pentru fiecare unitate
 • să cumpărăm un generator pe benzină pentru a reuși să avem o sursă minimă de curent în campurile noastre
 • să achiziționăm echipament de cățărare pentru a facilita și activitățile de alpinism sau tehnici speo-alpine (TSA)

Ce trebuie făcut?

Pentru a direcţiona 2% din impozitul pe venit către Asociaţia Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia – filială a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, trebuie să descărcaţi formularul corespunzător, să îl completaţi cu datele dumneavoastră personale şi cu datele organizaţiei, iar apoi să îl depuneţi la Administraţia Financiară de care aparțineți, până la data de 25 mai 2015, sau să îl trimiteţi prin poştă, cu confirmare de primire, pe adresa Administraţiei Financiare.

Formulare

 • Formularul 230 este adresat acelor persoane care au obţinut venit doar din salarii.
 • Formularul 200 se adresează persoanelor care au obţinut venituri şi/sau din alte surse decât cele salariale (se optează pentru “Sprijinirea unei entităţi nonprofit/unităţi de cult” din secţiunea III, completând formularul cu următoarele date: Denumire entitate nonprofit: Asociaţia Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia – filială a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României ; Cod de identificare fiscală: 11197758; Cont bancar: RO85RZBR0000060010420252)

Vă mulţumim pentru sprijinul acordat!

One Response to 2%

 1. Pingback: Consiliul Centrului Local – martie 2012 | Centrul Local "Axente Sever" Alba Iulia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *